Reisannuleringsverzekering

Gesponsorde inhoud

Van Djibouti tot Zuid-Korea: de 7 meest verrassende reisbestemmingen voor 2018

Nergens ter wereld – met uitzondering van IJsland – vind je zulke vreemde landschappen dan op Djibouti.
Shutterstock Nergens ter wereld – met uitzondering van IJsland – vind je zulke vreemde landschappen dan op Djibouti.
Last van wanderlust? Op zoek naar een onontgonnen reisbestemming? Vergeet Thailand, Italië en Ibiza, want dít zijn de meest verrassende reisbestemmingen voor 2018.

1. Djibouti

Deze kleine Afrikaanse republiek heeft de ambitie om het nieuwe Dubai te worden. Wacht dus niet langer. Nergens ter wereld – met uitzondering van IJsland – vind je zulke vreemde landschappen als op Djibouti. Tussen de zoutmeren en kristallen, uitgedoofde vulkanen en enorme canyons waan je jezelf op Mars. Voeg daar nog bij: duikparadijs, strandvakantie en cultuur, en je hebt een topbestemming.

2. Schotland

Je hoeft voor indrukwekkende landschappen echt geen volledige dag op het vliegtuig door te brengen. Op zo’n drie uur tijd sta je al in Schotland, tussen de ruige bergtoppen, intrigerende ruïnes, mysterieuze meren en bruisende steden, zoals Edinburgh en Glasgow.

Schotland: ruige bergtoppen, intrigerende ruïnes, mysterieuze meren en bruisende steden.
Unsplash Schotland: ruige bergtoppen, intrigerende ruïnes, mysterieuze meren en bruisende steden.

3. Kerala in India

Wie India wil bezoeken, is makkelijk voor een maand of twee vertrokken. Wie niet die luxe heeft, moet keuzes maken. Onze keuze gaat in dat geval naar Kerala, in het zuiden van India. Overweldigende kleuren en geuren domineren het straatbeeld en grote, groene theeplantages creëren een magisch landschap.

Kerala, in het zuiden van India.
Unsplash Kerala, in het zuiden van India.

4. Tulum in Mexico

Zeg dag tegen Bali en Ibiza en hallo tegen Tulum. Vroeger stond de stad bekend om haar Mayaruïnes, groot koraalrif en indrukwekkende jungle. Nu is het ook een toevluchtsoord voor moderne hippies en ecofanaten. Zo kan je er slapen in duurzame boerderijtjes, koffie nippen in hippe strandbars en yogaoefeningen doen op het strand.

Tulum, Mexico
Unsplash Tulum, Mexico

5. Zuid-Korea

Zuid-Korea lijkt geen voor de hand liggende bestemming, en toch is het land een bezoek waard. Zuid-Korea is modern en westers, wat op zich al een boeiende ervaring is in het Noord-Oosten van Azië. Je treft er bruisende steden en een gevarieerd nachtleven. Verder zijn ook de natuurparken en tempels indrukwekkend en organiseert het land de Olympische Winterspelen in 2018.

Zuid-Korea
Unsplash Zuid-Korea

6. Transsylvanië in Roemenië

Transsylvanië staat bekend om zijn legendes over vampieren en spookachtige kastelen en blijft tot de verbeelding spreken. Wie de streek bezoekt, waant zich dan ook terug in de tijd. Hier kom je naast uitgestrekte landschappen, nog paard en kar tegen en verdwaal je in de nauwe straatjes van schattige steden zoals Sibiu, Sighisoara en Brasov.

Transsylvanië blijft tot de verbeelding spreken
Unsplash Transsylvanië blijft tot de verbeelding spreken

7. Alberta in Canada

Alberta is een provincie in Canada met als grootste stad Calgary. Die stad is levendig en hip, maar naar Alberta reizen we vooral voor de natuur. De beste manier om deze regio te ontdekken is te paard of via een roadtrip. Houd halt en snuif de gezonde lucht op, spot een beer en geniet van het uitzicht over het helderblauwe water, de bossen en de bergen. Oogverblindend.

De beste manier om deze regio te ontdekken is te paard of via een roadtrip.
Unsplash De beste manier om deze regio te ontdekken is te paard of via een roadtrip.

Vulkanen, beren en vampieren: wij hebben zo’n vermoeden dat je reizen in 2018 meer avontuur zullen bevatten. Maar het gewone leven kan ook aleens een avontuur zijn, vol onvoorspelbare ongelukjes. Neem dus het zekere voor het onzekere en boek bij je reis ook een reisannuleringsverzekering bij Ethias op www.ethias.be. 

Zo veel topbestemmingen, zo weinig tijd. Welke trip je in 2018 dan écht moet maken? Met deze test ontdek je welke reisbestemming op je lijf geschreven is. Handig!
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wendy Van Besauw

    Inderdaad Hans, ik had het ook gezien !

  • Hans Verduyckt

    De foto bij punt 6 is niet genomen in Roemenië maar wel in Predjama in Slovenië. Het is maar dat je het weet :)