Van 9 naar 440 euro om zeldzame komodovaranen te zien: “Deze plek is enkel voor mensen met geld”

Enkele komodovaranen uit het Nationaal park Komodo.
AFP Enkele komodovaranen uit het Nationaal park Komodo.
Een Indonesische gouverneur is van plan om toeristen 500 dollar (circa 440 euro) per persoon te vragen om het Nationaal park Komodo binnen te mogen. Dat melden lokale media. In dat park leeft de komodovaraan.

Victor Laiskodat, de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara, zegt dat de hoge toegangsprijs bedoeld is om de prestige van het conservaat te verhogen. Momenteel bedraagt de toegangsprijs 10 dollar (8,8 euro). 

"Dit is een zeldzame plaats, enkel voor mensen met geld", aldus de gouverneur. "Zij die niet genoeg geld hebben, moeten niet komen. Enkel uitzonderlijke mensen zijn welkom.” Een toeristenboot die de UNESCO-werelderfgoedsite binnenvaart, zou in de toekomst 44.000 euro moeten betalen.

De regering liet eerder al weten de toegang te willen beperken tot slechts 5.000 bezoekers per maand. Doel is om de veiligheid te verhogen na een brand in augustus. Die werd vermoedelijk veroorzaakt door een sigaret die een toerist had weggegooid. Er zou ook een online registratie komen. Het park ontvangt nu maandelijks meer dan 10.000 bezoekers.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herwig Coryn

  Dat kan tellen als moraal...

 • Björn Verstraete

  @ Joel Ter beke : 20×440=8800€ 10000×8,8=88000€ Toch wel redelijk wat verschil qua inkomsten !!!

 • johan fransaert

  misschien nog niet zo slecht zo worden ze ook minder gestoord .

 • Freddy De Vos

  Laat die beesten eens in vrede leven!

 • DIRK VANGOSSUM

  Dat is de toekomst, alleen toeristen met geld mogen nog het vliegtuig nemen. Massatoerisme ecologisch onverantwoord.