Val Thorens in Frankrijk verkozen tot beste skidorp ter wereld

RV
Het Franse skigebied Val Thorens is tijdens de World Ski Awards in Kitzbühel (Oostenrijk) verkozen tot 'World's Best Ski Resort 2017'. Het is al de vierde keer dat het dorp die titel behaalt op de World Ski Awards.

Val Thorens is dan ook het hoogste skiresort in Europa, en dus erg sneeuwzeker. Het dorp ligt op een hoogte van 2.300 meter en maakt deel uit van het gigantische skigebied Les Trois Vallées. Volgens de organisatoren werden voor de prijsuitreiking 1.600.000 stemmen geteld via internet, afkomstig uit 85 landen. "Skiërs hebben Val Thorens in hun hart gesloten en laten dit zien door opnieuw voor ons te stemmen", zegt Grégory Guzzo van de toeristische dienst in Val Thorens. 

Voor de periode tussen 2010 en 2020 werd voor het skigebied een actieplan opgesteld met investeringen ter waarde van 839 miljoen euro. Zo is het skigebied sinds 2011 volledig uitgerust met een gratis WIFI netwerk en er is een systeem dat skiërs realtime informeert over de drukte op de pistes. Dit seizoen opent ook de nieuwe cabinelift van la Moraine.

Ook nu kan je al skiën in Val Thorens. Afgelopen weekend telden daagden op de pistes rond het dorp al 4.800 skiërs op.

Het dorp ligt op een hoogte van 2.300 meter.
RV Het dorp ligt op een hoogte van 2.300 meter.
De prijsuitreiking van de World Ski Awards in het Oostenrijkse Kitzbühel.
RV De prijsuitreiking van de World Ski Awards in het Oostenrijkse Kitzbühel.
Ook nu kan je al skiën in Val Thorens.
RV Ook nu kan je al skiën in Val Thorens.
RV
RV
RV6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc van de poel

  Heb in elk geval nergens hun gelijke gevonden. qua sneeuwzekerheid, modern, praktisch, enz. Het enige dat beetje in de buurt komt, is ischgl in Oostenrijk. Maar daar zitten dan weer veel te veel Hollanders.

 • marc van de poel

  Heb in elk geval nergens hun gelijke gevonden. qua sneeuwzekerheid, modern, praktisch, enz. Het enige dat beetje in de buurt komt, is ischgl in Oostenrijk. Maar daar zitten dan weer veel te veel Hollanders.

 • Hans Molenbeek

  Terecht, prachtig gebied!

 • marc van de poel

  Sinds ik er 35 jaar geleden voor het eerst neerstreek, en vandanaf met de regelmaat van de klok al eens terug ging, vind ik dat inderdaad ook. En wij hebben op 40 jaar tijd al méér dan 100 gebieden bezocht.

 • Johan Swinnen

  Volgens mij ook terecht, al ben ik een uitgesproken OOstenrijk fan