Vakbondsactie zorgt morgen voor grote hinder in Duitse luchthavens

AP
In de luchthavens van Frankfurt, München, Keulen en Bremen wordt morgen massale hinder verwacht wegens een vakbondsactie. Dat zegt Frank Bsirske, de leider van vakbond Verdi.

Verdi vraagt een loonsverhoging van 6 procent voor de 2,3 miljoen Duitsers die in overheidsdienst werken. Om de druk op de lokale en andere overheden te verhogen, worden morgen de luchthavens geviseerd. 

In Frankfurt is de grootste commerciële luchthaven van Europa gevestigd, in München bevindt zich de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Een gelijkaardige actie zorgde er vier jaar geleden voor dat in Frankfurt honderden vluchten geschrapt moesten worden.

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa neemt alvast zijn voorzorgen en schrapt meer dan 800 vluchten. Het gaat om ongeveer de helft van alle vluchten. Volgens Lufthansa zullen de vakbondsacties zo'n 90.000 reizigers treffen.

Andere sectoren
Ook in andere sectoren zal de komende dagen actie worden gevoerd. Zo wordt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen hinder verwacht bij het openbaar vervoer, de kinderopvang, de nutsvoorzienende diensten en de stadsdiensten. 

Tegen 13 april zal in alle deelstaten actiegevoerd zijn. Het volgende overleg over een eventuele opslag voor Duitse ambtenaren staat gepland op 15 en 16 april.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.