Vakbond dreigt met staking bij Lufthansa na Kerstmis

REUTERS
Een Duitse vakbond die het cabinepersoneel bij Lufthansa vertegenwoordigt, heeft met een nieuwe staking na Kerstmis gedreigd als er geen vooruitgang geboekt wordt in de onderhandelingen over de lonen en werkomstandigheden.

De vakbond UFO meent dat de inspanningen voor een geloofwaardige en juridisch stevige uitkomst in het conflict mislukt zijn, ondanks de hulp van onafhankelijke bemiddelaars.

“We kunnen vanaf nu op elk moment een staking aankondigen”, zei de vicevoorzitter van de vakbond, Daniel Flohr, aan de pers. Hij preciseerde dat er niet gestaakt zou worden op 24, 25 en 26 december.

Het cabinepersoneel legde begin november massaal het werk neer, waardoor de Duitse luchtvaartmaatschappij 1.500 vluchten moest annuleren en bijna 200.000 passagiers getroffen werden.

Lufthansa zei zondag dat de maatschappij blijft vertrouwen op de leiders van UFO en de twee onafhankelijke bemiddelaars om "goede oplossingen" voor de 22.000 cabinepersoneelsleden te vinden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.