Vakbond dreigt met acties op Schiphol

Archieffoto.
ANP Archieffoto.
Er komen acties op Schiphol als de luchthaven de voorwaarden voor de nieuwe beveiligingscontracten niet aanpast. 

Schiphol heeft een aanbesteding gedaan voor beveiligingsbedrijven en wil die nieuwkomers, volgens vakbond FNV, niet binden aan de cao Particuliere Beveiliging. De arbeidsvoorwaarden daarin gelden wel voor de drie huidige beveiligingsbedrijven op de luchthaven.

De FNV vreest dat Schiphol alleen maar kijkt naar de goedkoopste aanbieder en dat de werknemers er dan op achteruit gaan. "Beveiliging is mensenwerk. Je wilt daarom goede, ervaren, gekwalificeerde mensen hebben en behouden. Dat lukt alleen met goede arbeidsvoorwaarden", zegt een FNV-woordvoerder.

Het ultimatum loopt op vrijdag 30 augustus rond het middaguur af. Die dag verloopt ook het ultimatum voor de cao van KLM-grondpersoneel. Ook daar zijn acties in voorbereiding.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.