Vakantieparken Roompot staan te koop

Roompot
De eigenaar van de Nederlandse vakantieparkketen Roompot bereidt een verkoop voor. Dat schrijft zakenkrant Het Financieele Dagblad. De huidige eigenaar - de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners - wil van de meer dan 200 vakantieparken in voornamelijk Nederland, België, Frankrijk en Duitsland af. Ook de meer dan 20 campings staan in de etalage.

Daarmee zou Roompot voor de derde keer in tien jaar van eigenaar wisselen. Inclusief schulden zou de verkoop van de vakantieparkuitbater rond de 1 miljard euro moeten opbrengen, zo weet de krant. Het verkoopsproces zal pas volgend jaar van start gaan.

Wielersport

Roompot was oorspronkelijk een Zeeuws bedrijf, maar werd in november 2016 eigendom van PAI Partners voor een bedrag van 503 miljoen euro. Sinds 2015 was Roompot ook verbonden aan de wielersport, als hoofdsponsor van het Nederlands-Belgische Roompot-Charles Cycling Team. In juli trok het bedrijf zich echter terug uit de ploeg, waardoor de renners aan het eind van het seizoen op straat komen te staan.


Roompot en PAI Partners waren niet bereikbaar voor commentaar, aldus nog de krant. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Dat is de strategie tegenwoordig van sommige overnemers. Inkopen, een hoop schulden maken, de winsten af te romen en dan voor het dubbele van de prijs verkopen. De ellende die men achterlaat die laat hen koud.

 • romy verhove

  Roompot nl ,heeft in het Nederlandse cadzand zowat meer boeren onteigend dan ooit wat een mooi landschap was staan nu vakantiehuisjes ,het word er zoals in Belgische Knokke-zoute..erg wat kapitalisme doet met de natuur .

 • Fernand Beaumonde

  Er is de laatste jaren niet geïnvesteerd en aanzienlijk op achteruit gegaan. 200 miljoen en geen cent meer

 • ANTONIO POL

  Gekocht voor 0,5 miljard euro en na drie jaar te koop voor 1 miljard. Als het verkocht wordt, goede zaak gedaan!

 • ivan DEJONGHE

  kan je één huisje kopen ook of moet je heel de boel kopen ?