Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Landal GreenParks

Vakantieparken Roompot neemt sectorgenoot Landal over: “Niet de ambitie de grootste te zijn, wel de volledigste”

Het bekende Nederlandse vakantieparkbedrijf Roompot gaat concurrent Landal GreenParks overnemen. De nieuwe aanbieder, met ook vestigingen in ons land, verstevigt zo haar positie als een van Europa’s grootste spelers in de sector, goed voor ruim 300 parken en 33.300 accommodaties in 11 landen. “Van een strandverblijf tot wintersportvakantie, en van een leuke tijd in de bossen tot zomervakantie in Zuid-Europa: geen enkel ander aanbieder zal een dergelijk divers totaalaanbod kunnen bieden.” Ook in België liggen concrete uitbreidingsplannen op tafel en de motor achter de overname is trouwens een Vlaming.

3 reacties

 • Martinne Vercoutere

  1 maand geleden
  Wij hebben reeds veel met Roompot geboekt,wel telkens in Cochem. Alles altijd in orde en proper. Valt niks over te zeggen,andere vestigingen weet ik niet.
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Ik wou net hetzelfde zeggen Louise Mertens. Over Roompot heb ik nog nooit iets positiefs gehoord, daarom heb ik er zelf ook nooit gebruik van gemaakt. Landal wel al enkele keren gedaan en telkens heel goed meegevallen. Ik hoop niet dat de lat nu overal een stuk lager gaat komen te liggen.
 • Louise Mertens

  1 maand geleden
  Spijtig dat Roompot, Landal overneemt. Het zal er niet op verbeteren. Wij kennen beide parken en vinden Landal zeer goed en proper. Dat kan je niet zeggen van Roompot, een eerder nonchalante houding waar hygiëne ver te zoeken is.
 1. VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. 8 dagen genieten van de Côte d’Azur voor 124 euro: dit zijn de beste vakantiedeals van het moment

  VAKANTIE­VIN­DER SUPERTIPS. 8 dagen genieten van de Côte d’Azur voor 124 euro: dit zijn de beste vakantie­deals van het moment

  De hele zomer lang deelt reisexpert Christoph Godin (28) elke woensdag de beste vakantiedeals met de lezers van HLN. Deze week vertelt hij hoe je voordelig naar de prachtige stranden van de Franse Côte d’Azur en het Griekse eiland Kreta kunt reizen. Verder geeft hij een handige tip voor gezinnen die eens graag de wondermooie Moezelstreek in Duitsland willen verkennen.
 2. Frankrijk verstrengt de regels: wat betekent dit voor Belgische toeristen en hoe zit het in de rest van Europa? Toerisme-experte van VTM NIEUWS legt uit
  Play
  13

  Frankrijk verstrengt de regels: wat betekent dit voor Belgische toeristen en hoe zit het in de rest van Europa? Toerisme-experte van VTM NIEUWS legt uit

  De vakantie wordt voor veel mensen nog iets gecompliceerder: vanaf augustus mag je in Frankrijk alleen nog op café of restaurant, als je een vaccinatiebewijs of negatieve test kan voorleggen. Dat heeft president Macron maandag aangekondigd. En die regel geldt voor iedereen, ook voor toeristen. Birgit Herteleer, toerisme-experte van VTM NIEUWS, beantwoordt alle prangende vragen over de nieuwe regeling en legt uit hoe het elders in Europa zit.