ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Vakantie zou wel eens duurder kunnen worden dan gedacht: “Je boekt best zo snel mogelijk”

Het lijkt erop dat we de eerste echte zomervakantie krijgen waarbij corona eindelijk wat naar de achtergrond verdwijnt. En het enthousiasme is groot bij reizigers, want volgens de krant ‘Le Soir’ benaderen we nu al de recordcijfers van 2019. Daartegenover staat dat het aanbod door de crisis beperkt(er) is, wat de prijzen opdrijft. “Je boekt best zo snel mogelijk”, klinkt het.

 1. Droomkoppel Kathleen Aerts (43) en Steven Van Hoof (36): “We keken naar elkaar en er was een bliksemschicht”
  PREMIUM

  Droomkop­pel Kathleen Aerts (43) en Steven Van Hoof (36): “We keken naar elkaar en er was een bliksem­schicht”

  Ooit zong zij bij K3, ooit was hij agent. Maar Kathleen Aerts en Steven Van Hoof wonen en werken intussen zeven jaar in Zuid-Afrika, samen met zoontjes Jay (8) en Lewis (11). Hoe dat verloopt, zien we binnenkort in een nieuw seizoen van ‘Villa Zuid-Afrika’ op VTM. Eén ding is wel zeker: Steven en Kathleen zijn nog altijd dolverliefd op het land ... en na twaalf jaar ook nog altijd op elkaar. “De dag dat Steven en ik niet meer continu friemelen aan elkaar, hebben we een probleem.”
 1. Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Een pijnlijke druk in je oren tijdens het opstijgen of landen. Veel mensen klagen erover tijdens hun vliegreis. Slikken en kauwen zijn de meest gekende middeltjes om de pijn te verzachten, maar hoe zit het met oordopjes of neusspray? En wat doe je als de pijn echt onhoudbaar is? Wij vroegen het aan neus-keel-oorarts Christian Desloovere (UZ Leuven). “Als je verkouden bent, ondervind je meer last.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.