Vakantie naar de zon of toch kerstdiner met de familie? "41% kiest de zon"

41% Vlamingen viert feestdagen liever op een zonnige bestemming dan in België

Thinkstock
Ruim vier op de tien Vlamingen zouden, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Een kwart twijfelt over de beslissing tussen zonvakantie of kerstdiner en 35% kiest toch voor een gezellig kerstfeest thuis met het gezin.

Verder blijkt uit de winterzon-analyse van Corendon dat 6% van de Vlamingen komende feestdagen effectief op een zonnige bestemming doorbrengen.

Maar liefst 60% van de Vlamingen heeft de afgelopen tijd overwogen om een winterzonvakantie te boeken tussen november en maart. Zo’n 7% geeft aan hun winterzonbestemming al geboekt te hebben. In de afgelopen vijf jaar is ongeveer 45% van de Vlamingen weleens op winterzonvakantie vertrokken.

Curaçao en Spanje

Gemiddeld 15% van de Vlamingen kiest het tropische eiland Curaçao als ultieme winterzonbestemming. Zo’n 13% kiest voor de zachte winterzon aan de Spaanse Costa del Sol. Op de derde plaats staat Egypte met 12% van de stemmen. Corendon heeft voor de winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

Het winterzon-onderzoek is uitgevoerd onder 522 respondenten die in het verleden een reis bij Corendon hebben geboekt.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • robin broothaers

    dat zal je niet verbazen als je de mentaliteit van de meesten hier kent, wie wil er nu met zo'n mensen aan tafel zitten hahahaha

  • Bart Roels

    En iedereen maar zagen over koopkracht en belastingen... precies zo erg ni!