Op de Spaanse stranden (op de foto Playa del Ingles op Gran Canaria) is het dragen van een mondmasker voortaan verplicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Spaanse stranden (op de foto Playa del Ingles op Gran Canaria) is het dragen van een mondmasker voortaan verplicht. © REUTERS

Vakantie boeken naar het zuiden? Alle garanties en risico’s op een rij

Het kriebelt om deze zomer de vleugels uit te slaan, vooral zonnige bestemmingen in Europa zijn in trek. Het voorbije jaar is de coronacrisis zo onvoorspelbaar gebleken dat een reis boeken gebeurt met een bang hartje. Kan je nu veilig een pakketreis boeken? Wanneer worden de coronavouchers terugbetaald? Welke garanties heb je als een een vakantievilla boekt in Spanje? Prangende vragen, maar wij hebben de antwoorden.

20 reacties

 • peggy waelput

  6 dagen geleden
  Peter Van Dewiele je mag gerust de test eens doen zet jezelf zonder vaccin bij een positief iemand en ook iemand met vaccin ...je zal direct het juiste antwoord weten!vaccin helpt wel degelijk!
 • Benny Van den broeck

  1 week geleden
  Ronnie Mathieu ; Cyprus ligt in midden oosten voor alle duidelijkheid.
 • Ronnie Mathieu

  1 week geleden
  De EU-landen Oostenrijk Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Slovenië, Kroatië, Cyprus, Malta en Bulgarije zijn volop aan het overleggen over het goedkeuren en invoeren van een coronacertificaat voor toeristen om veilig te kunnen reizen in coronatijden. Houden de reisorganisaties met hun huidige promotieacties voor deze zomer daar rekening mee?
 • Pierre Doef

  1 week geleden
  Wij zijn vorig jaar ook 2 weken naar Gran Canaria geweest.Ons perfect aan de regels gehouden.Zalig gewoon.
 • Frans Huygen

  1 week geleden
  Nu in deze pandemie ,die verre van opgelost is en tegen juli ,augustus ook niet zal verdwenen zijn aan vakantie denken in een zuiders land kan ik met de beste wil van de wereld niet verstaan !!
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren