Exclusief voor abonnees

Uitzicht op de Akropolis, maar de terrassen blijven leeg in Griekenland

Het zomerseizoen in Griekenland: toeristen blijven weg.
AFP Het zomerseizoen in Griekenland: toeristen blijven weg.
Na tien jaar economische crisis kreeg Griekenland met de coronacrisis een nieuwe klap. Toeristen moeten het zomerseizoen redden. Dat heeft het land harder nodig dan nieuwe bezuinigingen vanuit Brussel. De Volkskrant ging in Athene poolshoogte nemen. 

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • erik Luykx

    Hoe kan er nu veel volk zijn als de grenzen pas open zijn en de luchtvaartmaatschappijen nog maar net beginnen vliegen op Athene en Thessaloniki! Men is toch zo rap met conclusies in de pers!

  • Joske Zeeuw

    Dit is natuurlijk maar één van de gevolgen van deze crisis. Ik vrees dat Griekenland, en vele andere landen die sterk afhankelijk zijn van toerisme, te weinig volk over de vloer zullen krijgen. En zelfs diegenen die wel opdagen zullen een pak minder uitgeven.