Vlaams minister van Toerisme, Zuhal Demir.
Volledig scherm
Vlaams minister van Toerisme, Zuhal Demir. © Photo News

Twee op de drie logies zitten in rode cijfers

Bijna twee op de drie Vlaamse logies hebben 2020 afgesloten met verlies. Om toch wat geld in het laatje te brengen, zette 31 procent van de verblijven nevenactiviteiten op, zoals het verkopen van ontbijtmanden of afhaalmaaltijden.

10 reacties

 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Dat is nu eenmaal het risico van zelfstandig ondernemen, als er poen te rapen valt zakken vullen als het tegenslaat ben je gezien, maar een werkmens betaald het grootste deel van zijn loon aan sociale verzekeringen wat zelfstandigen nooit willen doen dus niet janken dat is de business wereld elk voor zichzelf en de poen voor mij en geen sociaal gedoe. Dat hebben ze gewild.
 • André Gijbels

  1 maand geleden
  De horeca , voetverzorgers,schoonheidssalons,sauna,massage salons,noem maar,liggen volledig stil,geen inkomsten,dat betekend ook geen BTW aangiften,zo goed als geen belastingen inkomsten,maar ook de toeleveringsbedrijven hebben minder inkomsten,dus ook minder afdragen van de btw,de staat gaat vroeg of laat op zwart zaad te komen zitten,en wie gaat dat betalen, de werkende mens
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Geld is geen probleem meer in de regeringen . Hoe meer schuld hoe beter dat is blijkbaar het nieuwe beleid van een goede huisvader ?? Alles op krediet en dan naar OCMW
 • Jaak Casteleyn

  1 maand geleden
  Is maar in eens één zaak goed en dat is gooien met belastingsgeld van de hardwerkende mensen, uiteraard enkel om zichzelf in de kijker te plaatsen met in het achterhoofd, “ dat zijn waarschijnlijk allemaal stemmen” maar de mensen zijn zeker niet dom, alhoewel ze denken van wel.
 • Pé Gevers

  1 maand geleden
  Heel wat mensen hebben maandelijks veel meer geld in overschot. Deze grotere overschot is te wijten aan niet-uitgaven in de horeca. Wat wij nu niet uitgeven in de horeca zorgt daar voor tekorten . Er is een ander evenwicht ontstaan en daardoor ontstaan er andere verliezers en andere winnaars.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief