TUI-klanten mogen reis naar Dominicaanse Republiek gratis omboeken na dood van toeristen

Een van de stranden op Punta Cana, op de Dominicaanse Republiek.
Flickr Een van de stranden op Punta Cana, op de Dominicaanse Republiek.
De klanten van de Belgische touroperator TUI die een reis naar de Dominicaanse Republiek boekten in het hotel waar recent enkele Amerikaanse toeristen stierven, mogen die gratis omboeken. Dat werd vandaag vernomen bij TUI-woordvoerster Sarah Saucin. 

De aanleiding is het overlijden van enkele Amerikaanse toeristen de afgelopen tijd in verschillende hotels die TUI ook aanbiedt. Hoewel de touroperator verzekert dat de veiligheid van zijn reizigers niet in gevaar is, wil TUI ongeruste klanten toch de mogelijkheid geven hun reisplannen aan te passen.

De overlijdens van de afgelopen periode zijn niet de enige: van 2013 tot nu kwamen 11 toeristen om in hotels in de Dominicaanse Republiek. Volgens de TUI-woordvoerster waren daar geen Belgen en geen TUI-klanten bij. De lokale autoriteiten voeren een onderzoek naar de overlijdens, maar dat is nog niet afgerond.

TUI volgt het onderzoek op, en benadrukt dat de veiligheid van de reizigers een prioriteit is. Het omboeken van reizen naar een ander hotel of een andere bestemming dan de Dominicaanse Republiek met een vertrekdatum voor 16 juli zijn gratis, een annulatie niet.

Ook touroperator Thomas Cook zegt de situatie nauw in de gaten te houden, maar biedt zijn klanten geen gratis omboekingen aan.

Bekijk ook:

Drie Amerikanen op mysterieuze wijze overleden in hotel
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonie Fortgens

  Afgelopen zaterdag terug gekomen van een vakantie in het 18+ gedeelte van dit hotel. Elke dag uit de minibar gedronken, in alle zwembaden gelegen, en 3 keer per dag buffet of restaurant. En wij zijn nog steeds springlevend, en hebben een fantastische vakantie gehad. Vind het erg sneu voor het personeel dat hun hotel nu zo negatief in het nieuws is. Want zij werken keihard, maar wel met ontzettend veel plezier. Absoluut geen verplichte "Amerikaanse smile".

 • willy platteau

  Mijn zoon is net in een TUI kantoor gaan informeren om zijn reis naar de Dominicaanse Republiek om te boeken, maar kreeg nul op het request !! terwijl er in dit artikel beweerd wordt dat al de reizen voor 16 juli mogen gratis opgedoekt worden ! waar kunnen we terecht voor klachten ?

 • Jurgen Celis

  Hebben twee jaar geleden in het hotel verbleven. Niks van gemerkt. Hebben daar een superleuke vakantie gehad en vonden het één van de beste hotels Waar we ooit al hadden verbleven.

 • Natacha Verpoort

  Ja in de regio van Gent moet je ook niet zijn want daar vallen ook doden door besmetting! En die streek in de DOM REP is niet echt populair bij de Belgen!