TUI annuleert alle vakanties tot en met 7 juni, reizigers krijgen tegoedbon

Een Boeing 737 van TUI, 'werkloos' op de luchthaven van Zaventem.
BELGA Een Boeing 737 van TUI, 'werkloos' op de luchthaven van Zaventem.
TUI Belgium annuleert alle vakanties en vluchten minstens tot en met 7 juni. Dat kondigt de reisorganisator aan.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De verdere annulering volgt op de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad vrijdag nam. Eén ervan is dat ten vroegste vanaf 8 juni buitenlandse reizen mogelijk weer toegestaan zullen zijn. Die optie zal bestudeerd worden, zo kondigde premier Sophie Wilmès (MR) aan. 

Alle TUI-vakanties zijn geannuleerd: vliegvakanties (ook van VIP Selection), cruises, autovakanties, citytrips,... Hetzelfde geldt voor de vluchten met luchtvaartmaatschappij TUI fly.

Reizigers van wie de reis geannuleerd wordt, krijgen een tegoedbon. Ze hebben dan een jaar de tijd om een nieuwe reis te boeken. Na die periode is een terugbetaling mogelijk. 

Lees ook:

Wordt corona de dood van het massatoerisme? “Maak van 2020 het jaar van de slow travel” (+)

Voorschot voor reis deze zomer betaald, maar wat nu? (+)

Sunweb bekijkt mogelijkheid tot binnenlandse pakketreizen




44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arne Van de Maele

  Gelukkig is TUI niet alleen een maatschappij uit België. TUI België valt samen met TUI Nederland en Marokko en dat valt weer onder TUI Duitsland dat ook nog de Mein Shiff schepen heeft. De vouchers lijken me vooral om de mensen niet direct van het reizen weg te jagen en zo snel mogelijk weer op normale capaciteit verder te vliegen. Ik kijk er alvast naar uit

 • PATRICIA MALFAIT

  Al goed en wel tegoedbon..maar ze eisen wel dat je eerst het volledige bedrag van u reis betaald...geen tegoedbon van u voorschot ...anders reis annuleren uit eigen beweging en heb daarvoor 256 euro betaald om te annuleren dat ze verrekend hebben met mijn voorschot van 345 euro...

 • Hubert Van Herck

  Nochtans staat er NIETS van dit alles op hun website! Daar vragen ze rustig om het bedrag te volstorten voor een reis die aanvangt op 6 juni.

 • Andre Stroykens

  Indien Tui al de voorschotten moet terugbetalen dan is er geen Tui meer dan leggen ze de en boeken neer en heeft niemand nog iets terug

 • Patrick De Smedt

  Een tegoedbon daar moet ik niet van weten, heb er nog eentje liggen van Thomas Cook