AFP/Frédéric Pellissier
Volledig scherm
© AFP/Frédéric Pellissier

Treinreis naar Wenen verandert in nachtmerrie voor koppel uit Waterloo: defect, vertragingen en fikse boete bovenop

“Vliegen was goedkoper geweest”, maar omdat ze een hart hebben voor het milieu, besloten Katja Mader (52) en Frédéric Pellissier (53) uit Waterloo samen met vier vrienden de trein te nemen voor hun reis naar Wenen. Het bekwam hen bijzonder slecht, zo vertelt Frédéric aan HLN.

27 reacties

 • Hennie Horck

  1 week geleden
  Het zelfde heb ik meegemaakt mijn vrouw een lekker lang weekend cadeau gedaan naar Berlijn moest instappen in Hengelo plaatsen gereserveerd. We hebben de hele reis kunnen staan onze wagon was er niet niemand wist waar de Wagon was op de terugweg net zo. Toen we thuis waren diverse malen gebeld met de spoorwegen kosten 90 cent per minuut het enige wat ze wilden doen was Reis voucher geven maar ik wil niet meer met de trein, iets anders was niet mogelijk bedankt spoorwegen.
 • Stefan Klemic

  1 week geleden
  Ik heb zo ook eens iets meegemaakt met DB. Moest naar Frankfurt met meerdere overstappen. Een stuk van het traject bleek met een trein te zijn die op dat moment eigenlijk geen passagiers vervoerde, laat op de avond al. Nochtans had ik het wel zo kunnen boeken op hun website. Hun fout dus. Gelukkig wilden ze mij toch meenemen, ik was daardoor de enige passagier op die trein :)
 • Peeters Francis

  1 week geleden
  1 koppel op 100 000 reizigers hebben pech. Als ze met hun eigen vervoer reizen kunnen ze op iets anders vitten.
 • Liesbeth Cuppens

  1 week geleden
  Met het ov beleeft men dikwijls avonturen die men liever niet zou meemaken: te laat, geschrapt, technisch probleem,... altijd uitleg klaar, maar nooit prettig wanneer men op tijd ter bestemming wil geraken. Toch zijn er mensen die geen andere keuze hebben. Het ov nemen is voor deze mensen een noodzaak, graag of niet. De trein is altijd goed voor -tig problemen. Treinreizigers nemen echt niet de trein uit liefde voor de nmbs, maar bij gebrek aan andere vervoersmogelijkheden.
 • YVAN DE VULDER

  1 week geleden
  Zijn nu vijfde dag op rij aan het treinreisen met ticket van negen euro !!! En eerlijk gezegd het is top in Duitsland Konden ze dat meer in België doen 9 euro voor ganse maand trein rijden 👌👌👌👌
 1. Febe (23) gaat mee met Jannes (30) als reisbuddy: “Ik zag de oproep en kwam hem twee dagen later toevallig in de fitness tegen”
  PREMIUM
  Varsenare

  Febe (23) gaat mee met Jannes (30) als reisbuddy: “Ik zag de oproep en kwam hem twee dagen later toevallig in de fitness tegen”

  De 30-jarige Jannes uit Varsenare heeft zijn reisbuddy beet. Samen met zijn ouders ging de hulpbehoevende jongeman op zoek naar iemand die mee op reis wou. Op die manier hebben zijn ouders ook wat tijd voor elkaar. En ze kwamen uit bij Febe, een 23-jarige student Pedagogische Wetenschappen. “Ik heb verlof genomen op mijn vakantiejob om mee te kunnen”, zegt ze.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?