Weekendtrips

Gesponsorde inhoud

Trainen? Treinen!

5 sportieve locaties op wandelafstand van een station.

Getty Images
Ideaal voor sportfanaten en actievelingen groot én klein: op deze locaties kan je een gezellig dagje uit combineren met flink wat sportieve uitdagingen, allemaal op een boogscheut (pun intended) van een station.

Halte Hofstade: Sport Vlaanderen Hofstade
Het domein van Sport Vlaanderen Hofstade is gelegen in een natuurgebied van maar liefst 172 ha, en dus bij uitstek geschikt om te lopen, wandelen en fietsen. Maar wie graag zijn kunnen test in andere buitensporten is hier ook aan het goede adres: een boogschietstand, een Finse looppiste, een klimmuur en een hoogtouwenparcours zijn maar enkele voorbeelden van de activiteiten waarvoor je hier terecht kan. En dan zouden we de zwemvijver nog bijna vergeten!
https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/onze-centra/sport-vlaanderen-hofstade/algemene-info/

Halte Oud-Heverlee: Sportief varen op de Dijle
Zit je liever op je eentje in een kayak, of met vrienden in een kano? Deins je er niet voor terug om je eigen vlot te sjorren, of ben je een echte SUP-fan (Standing Up Peddling)? Wat je ook verkiest, bij Leuven Floats kan je elke zaterdag en zondag terecht voor een onvergetelijke vaartocht doorheen de prachtige Dijlevallei. Aanrader!
https://leuvenfloats.leuvenleisure.com

Halte Mechelen-Nekkerspoel: Indoor boulderplezier bij KlimKaffee
Jong, oud, beginner of gevorderde, iedereen die graag met handen en voeten tegen een muur opklimt kan zich uitleven op het indoor boulderparcours van KlimKaffee. De routes van de klimmuur zijn opgedeeld in duidelijke gradaties zodat iedereen meteen weet waar hij aan toe is.
Ook leuk: op dezelfde site bevindt zich ook skatepark Perron M, the place to be voor skaters en bikers!
https://klimkaffee.be

Halte Leuven: Provinciaal Domein Kessel-Lo
Oriëntatielopen, geo-caching, petanquen, minigolfen of skaten… Wie niet graag stil zit op een vrije dag vindt in het provinciaal Domein van Kessel-Lo vast en zeker zijn gading. Voor jongere kinderen is er ook een ploeterbad, een waterspeeltuin, een vijver met trapbootjes en natuurlijk een onweerstaanbare speeltuin. Het ideale uitje voor de hele familie dus!
https://www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/kessello/attracties-en-recreatiemogelijkheden/index.jsp#paragraph3

Halte Wetteren: Sport- en recreatiedomein De Warande
Zin in een zomerse plons? Wat zou je dan denken van twee openluchtzwembaden, een waterglijbanencomplex, een binnenzwembad, een beachvolleyterrein en nog tal van andere sportmogelijkheden? In De Warande in Wetteren vind je het allemaal. Dus, snel die zwemspullen in pakken en de trein op!
https://www.dewarandewetteren.be

Je weekend begint al in de trein.
Meer leuke reisideeën vind je 
hier.
Wist je dat je tot 50% goedkoper kan reizen in het weekend? Meer info vind je 
hier.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Linda Deyaert

    @peter Janssens, uit ervaring volledig met je eens.

  • Peter Janssens

    De trein, die neem je enkel als er écht geen andere oplossing is.