Touroperator TUI sluit deal over probleemtoestel 737 MAX

ANP
Reisgigant TUI en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. De concrete details zijn vertrouwelijk, maar TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en krijgt kredieten voor toekomstige bestellingen. De maatregelen gelden over een periode van twee jaar.

Verder is het leveringsschema van de 61 737 MAX-toestellen die TUI had besteld, herzien. Daardoor wordt de oorspronkelijke planning met een aantal jaren vertraagd. Dat geeft het reisconcern financiële ruimte in de nasleep van de coronacrisis.

De 737 MAX wordt sinds vorig jaar wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes in korte tijd. Boeing werkt met luchtvaartautoriteiten aan een oplossing, maar zolang die er niet is blijven toestellen aan de grond. Ook de productie van de toestellen ligt stil.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PETER ROBBERECHT

  Sorry Frans, het gaat hier wel over probleem toestellen..

 • Frans De Ruiter

  Geen vakantie meer boeken bij tui. Die zichzelf belangrijker vind dan zijn hardwerkende klant

 • Etienne De Pauw

  Dan hebben zij dus geld om eindelijk de door hen geannuleerde tickets conform de wet terug te betalen?

 • Bert Samyn

  De produktie van deze vliegtuigen is sinds een 2 tal weken tetug van start gegaan..

 • Werner Ansoms

  Er is niets fundamenteel opgelost of oplosbaar. Het probleem met de trim die nodig is om aerodynamische ontwerpfouten te compenseren, en de onmogelijkheid om die in voorkomend geval effectief met mankracht te kunnen bedienen blijft. Hopelijk sloot TUI een deal zonder deze toestellen. Wie wil nu nóg meer worries over zijn vakantievlucht ?