Tourgids gilt het uit als glazen brug op ruim 1.000 meter hoogte onder hem begint te barsten

Twitter/EAST TAIHANG DISTRICT/WECHAT
Een Chinese tourgids lijkt de schrik van zijn leven beleefd te hebben toen hij op een glazen brug op meer dan 1.000 meter hoogte plots het glas onder zijn voeten zag barsten. Op beelden is te zien hoe de man zich op handen en voeten in veiligheid probeert te brengen.

Maar niets was wat het leek. De barstende brug is immers een nieuwe attractie in het oostelijke Taihanggebergte. Met behulp van sensoren en special effects lijkt het of het glas aan het einde van de brug begint te breken als een toerist erover wandelt. Dat moet "het bezoek aan de brug nog spannender maken", zo klinkt het. Maar bij bezoekers die zich van geen kwaad bewust zijn, veroorzaakt het ook paniek. Zo blijkt toch in een filmpje dat afgelopen weekend viraal ging in China. (lees hieronder verder)De brug ligt in de Hebei Provincie en is 266 meter lang en 2 meter breed. Ze is gebouwd op een hoogte van 1.180 meter boven de zeespiegel, langsheen een berg.

De overheid van Oost Taihang heeft zich al officieel verontschuldigd op zijn WeChat-kanaal voor het incident. Volgens haar hebben de ontwerpers versplinterd glas in een van de lagen van de brug gestoken, zodat het lijkt alsof het glas breekt als je erover stapt. Het maakt zelfs een brekend geluid. De overheid zegt dat het haar "erg spijt dat mensen bang werden", maar gaat er toch niets aan doen. In de hoop dat meer mensen de brug zullen willen bezoeken om het speciale effect te ervaren.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Flauw hoor

 • Steve Van der Vekens

  Hahaha. Dan beleven ze nog eens iets. Mooie brug.

 • Conny Van den Bosch

  Hopelijk hangt er een AED in de buurt want niet iedereen heeft een sterk hart bij zo'n grap.

 • Gerard Braeckmans

  Ziekelijke bedoening is dat.

 • André Van der Poorten

  Mij krijgen ze daar sowieso niet op , ik durf nog niet rechtstaan op een stoel !