Toeristen zullen inkom moeten betalen in Venetië

Venetië.
Thinkstock Venetië.
Venetië mag binnenkort een taks heffen op alle toeristen die de stad een bezoek brengen, zo is bepaald in de Italiaanse begroting. Tot nu toe moesten enkel bezoekers die in de Dogenstad overnachten een taks betalen, maar voortaan geldt die ook voor dagjesmensen.

De taks zal tussen de 2,50 en 10 euro bedragen en vervangt de huidige toeristentaks. Jaarlijks rekent men op 50 miljoen euro aan inkomsten.

De jongste jaren kreunt Venetië onder het alsmaar toenemend aantal toeristen. De stad heeft amper 55.000 inwoners, maar telde vorig jaar zo'n 10 miljoen overnachtingen. Het aantal eendagstoeristen ligt zelfs dubbel zo hoog. Velen arriveren per bus of cruiseschip en zullen voortaan dus entreegeld moeten betalen.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Colina Goethals

  Ik vind die niet zo raar. De stad zal niet lang meer zijn door de opwarming van de aarde. Nu moeten ze alles er uit krijgen uit de stad.

 • guido vermeyen

  Het is daar prachtig, doch kapotgemaakt door massa toerisme, zoals altijd.

 • Patrick De backer

  Brugge mag dit ook doen

 • Pieter Martens

  Betalen voor een open riool?

 • Jan Morel

  Dat was 40 jaar geleden al zo,.. (Om de gebouwen in de stad te onderhouden,..)