Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Toeristen zijn meer tevreden over vakantie aan zee én geven meer geld uit dan vijf jaar geleden

Toeristen in commerciële logies zijn meer tevreden over hun verblijf aan zee dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van provinciebedrijf Westtoer. De tevredenheid steeg met bijna twintig procent. Met 25 euro extra per persoon per nacht wordt er ook meer uitgegeven.

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. “Schelpen en koraal zijn beschermd, ze mogen het land van herkomst niet verlaten”: met deze souvenirs mag je niet (zomaar) voorbij de douane
  PREMIUM

  “Schelpen en koraal zijn beschermd, ze mogen het land van herkomst niet verlaten”: met deze souvenirs mag je niet (zomaar) voorbij de douane

  Tussen januari en mei controleerde de douane op Brussels Airport de bagage van zo’n 130.000 passagiers. Daarbij werden meer dan 1.041 overtredingen vastgesteld. Wat mag je wel of niet meebrengen uit je vakantieland? En hoe moet je goederen aangeven als je de maximale toegelaten hoeveelheid overschrijdt? Onze reisexpert Johan Lambrechts legt uit.
 1. Baas luchthaven Frankfurt vraagt toeristen te reizen met kleurrijke koffers om vertragingen te vermijden

  Baas luchthaven Frankfurt vraagt toeristen te reizen met kleurrijke koffers om vertragin­gen te vermijden

  Reizigers die gebruik maken van de Duitse luchthaven van Frankfurt worden geadviseerd om met kleurrijke koffers te reizen. Daardoor moet het ophalen van bagage vlotter gaan. Volgens Stefan Schulte, de baas van de luchthaven, zijn vertragingen en moeilijkheden bij luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars te wijten aan de dominante zwarte kleur van de koffers. De koffers lijken daardoor allemaal zo erg op elkaar dat “ze nog moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn”, aldus Schulte.