Bezoekers beklimmen de Eiffeltoren in Parijs, foto uit juni 2020.
Volledig scherm
Bezoekers beklimmen de Eiffeltoren in Parijs, foto uit juni 2020. © AFP

Toeristen vanaf juni weer welkom in Frankrijk

Frankrijk gaat vanaf maandag in etappes de lockdown opheffen. Vanaf 9 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom, als ze een vaccinatiepaspoort hebben. Op 30 juni moeten alle lockdownmaatregelen zijn beëindigd.

14 reacties

 • Dirk Van Rijckevorsel

  1 week geleden
  @laurent raymaekers, het vaccin beschermt enkel de gevaccineerde. Het houdt de verspreiding van het virus niet tegen. Uw redenering dat je het doet voor de medemens klopt niet! Degene die kiest voor het vaccin, krijgt enkel minder of geen symptomen bij besmetting, dat is het énige verschil.
 • Marc Vankan

  1 week geleden
  Wat als je hier in België nog niet gevaccineerd bent , of eerst je eerste vaccinatie hebt gehad ? Krijgen wij ook een vaccinatie paspoort of een attest als je gevaccineerd wordt en indien ja hoe ? Ik heb en wil geen internet op mijn GSM
 • Ives Ameel

  1 week geleden
  Ja als het virus daarmee akkoord zal zijn zal dat lukken.
 • Martine Six

  1 week geleden
  Dus als mijn kinderen willen komen naar FR waar ik woon moeten ze gevaccineerd zijn , is dat wel mogelijk tegen die tijd want wanneer gaan ze hun vaccin mogen ontvangen?
 • Vanessa Huysmans

  1 week geleden
  Ja diegenen die wel verantwoordelijk zijn moeten dus dex70% halen voor die niks willen?? Pff ook erg. Als er echt iets is om het te rechtvaardigen waarom geen vaccin, ok..maar terug vrijheid willen zonder er zelf wat voor over te hebben noem ik egoïsme!
 1. OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepelingen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantieland ervoor
  PREMIUM

  OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepe­lin­gen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantie­land ervoor

  Sinds het reisverbod is opgeheven, koesteren velen weer de hoop om naar hun favoriete bestemming te reizen. De coronasituatie in de vakantielanden verschilt danig. Daar waar sommige bestemmingen weer een strenge lockdown afkondigen, schuiven andere landen al een datum naar voor om weer voluit toeristen te ontvangen. Wat is waar allemaal mogelijk? En welke regels gelden er? We zetten alle nieuwste ontwikkelingen op een rij.
 2. Europees Parlement geeft groen licht voor coronapaspoort: wat betekent dat concreet voor onze vakantie?

  Europees Parlement geeft groen licht voor coronapas­poort: wat betekent dat concreet voor onze vakantie?

  Europa heeft zojuist een nieuwe stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid zijn standpunt vastgelegd voor de onderhandelingen over het coronacertificaat, dat vanaf de zomer veilig reizen in de EU opnieuw mogelijk moet maken. Om discriminatie te vermijden van wie nog niet gevaccineerd is, wil het parlement dat de coronatesten gratis blijven. Dit is wat het concreet betekent voor onze vakantie.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein