Aan toeristen geen gebrek in Hallstatt
Volledig scherm
Aan toeristen geen gebrek in Hallstatt © REUTERS

Toeristen overspoelen Alpendorp, bewoners revolteren: “Het is waanzin”

Hallstatt in Oostenrijk staat al enkele jaren op de kaart van het massatoerisme. Bussen vol met vakantiegangers rijden er af en aan. Het idyllische Alpendorp met 800 inwoners in Salzkammergut kan de grote toestroom niet meer aan. De lokale mensen zijn het zat en verzetten zich: “Het is waanzin”.

96 reacties

 • Eric Urkens

  1 jaar geleden
  De aarde is overbevolkt.
 • Walter Wouters

  1 jaar geleden
  De jeugd reist veel meer dan men vroeger reisde en met thurnberg aan de macht van de klimaat protesters wordt het nog erger.....
 • Hugo BAVRE

  1 jaar geleden
  Er moeten grenzen gesteld worden aan het massatoerisme die de openbare rust van de inwoners verstoren. De burgemeesters moeten de macht krijgen om het toerisme in goede banen te leiden, een quota op te leggen of zelfs te verbieden. De drijfveer om zoveel mogelijk geld te verdienen is het begin van alle kwaad en de oorzaak voor het teloor gaan van het natuurlijk evenwicht op aarde.
 • Wiske Schoeters

  1 jaar geleden
  Toerisme moet leefbaar zijn voor iedereen, niet enkel voor hotels & restaurants. De "ik doe wat ik wil, ik ga waar ik wil een een bijdrage aan het lokale leven hoeft niet" attitude tegenwoordig is puur egoïsme. Maar kom vooral niet hier bij ons een nieuw leven opbouwen.
 • Anonymous

  1 jaar geleden
  Aan toeristen verdien je nog wat, en vooral, ze gaan weer naar huis.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Kust noteert 1,25 miljoen overnachtingen tijdens kerstvakantie, maar meeste hotelkamers bleven leeg: “Gevolg van horecasluiting”
  Kust

  Kust noteert 1,25 miljoen overnach­tin­gen tijdens kerstvakan­tie, maar meeste hotelka­mers bleven leeg: “Gevolg van horecaslui­ting”

  Westtoer heeft een eerste balans opgemaakt van de kerstvakantie. Daaruit blijkt dat er ondanks de coronacrisis toch nog 1,25 miljoen overnachtingen waren aan de kust. De bezetting van de hotels lag slechts op 10 procent. Mensen sliepen vooral in vakantiewoningen en tweede verblijven. “Een gevolg van de horecasluiting”, denkt Francis Bosschem, voorzitter van vzw Kusthotels.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"