Mensen staan in de rij voor een covidtest in Fort-de-France, Martinique.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij voor een covidtest in Fort-de-France, Martinique. © AFP

Toeristen op Martinique moeten eiland verlaten

Het Franse eiland Martinique, in de Caraïbische Zee, vraagt de toeristen op het eiland om het eiland te verlaten, nu het land te maken krijgt met een stevige heropleving van de coronapandemie. De autoriteiten beslisten daarom om de tweede fase van de lockdown af te kondigen. Die tweede fase betekent onder meer ook dat de stranden gesloten worden, net als andere plaatsen van ontspanning en cultuur. Dat kondigde prefect Stanislas Cazelles aan.

 1. Zomervakantie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?
  PREMIUM
  Geld
  20

  Zomervakan­tie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?

  Wablief?! 5.000 euro voor een week met het gezin onder de zon, half pension? Jawel, de zomervakantie is opnieuw een pak duurder geworden, of u het nu veraf of dichtbij zoekt. Voor een buitenlandse pakketreis kwam er in een jaar tijd bijna 12 procent bij. Een verblijf op een bungalowpark of camping in eigen land werd in twee jaar tijd zelfs ruim een derde duurder. Moet u nu dan die vroegboekkorting pakken, of toch maar op die fabelachtige lastminute wachten?
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.