Toeristen moeten weldra waarschijnlijk betalen om door beroemde straat in San Francisco te mogen rijden

AP
Toeristen worden binnenkort mogelijk verplicht om een reservatie te maken en ook te betalen voor een autoritje door de beroemde ‘Lombard Street’ in San Francisco.

De Californische autoriteiten hebben donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat San Francisco toelaat een tol en een reserveringssysteem in te voeren voor Lombard Street. De lokale transportautoriteit stelt een tol van 5 dollar per auto op weekdagen en 10 dollar tijdens weekends en feestdagen voor. 

Toerismediensten schatten dat in de zomer dagelijks zeker 6.000 mensen de kromme schilderachtige straat nemen, waardoor grote files ontstaan. De lokale bewoners klagen al jaren dat hun pittoreske straat meer in een overbevolkt pretpark is veranderd.
 Gouverneur Gavin Newsom moet het wetsvoorstel nog wel ondertekenen.

EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik De Smet

  Leuke straat dat je best te voet doet. Ze konden deze straat ook enkel toegankelijk maken voor de bewoners met slagbomen maar ja... it’s all about the money

 • Leonarda Van Opbroecke

  Leuke straat. Kende de straat niet, maar ga aan Groen voorstellen iets gelijksaardig uit te werken op de Antwerpe Ring. Maar met hoge bomen. Die zullen zeker geïnteresseerd zijn.

 • Bix Froefel

  San Francisco is een drugshol/hel geworden. Je moet echt stom zijn van daar de toerist uit te hangen.

 • Edmond Dantès

  Curiositeit die je even goed te voet kan doen, heb je meer tijd om de leuke tuintjes en beplanting te zien.

 • Gino Denil

  Er is maar één goede oplossing. Behalve voor wie er echt woont die straat verbieden voor autoverkeer. Maar overal wil men geld scheppen. De overlast voor de bewoners blijft echter wel.