Toeristen in Venetië haken af na hevige overstromingen

EPA
De historische overstromingen van vorige maand in Venetië doen het toerisme er geen goed. Het aantal boekingen is de jongste maand met zeker 40 procent verminderd, uit vrees voor nog meer waterellende, geeft de vereniging van hoteliers toe. 

"Het aantal boekingen is nog nooit zo sterk gedaald. Zelfs niet na de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001", luidde het vandaag. Bijna de helft van de reservaties werden geannuleerd. Op oudejaarsavond zou slechts de helft van de hotels bezet zijn. Vorig jaar zaten alle hotels vol. 

Venetië beleefde op 12 november de zwaarste overstromingen sinds 1966. De beelden van toeristen die tot aan hun knieën in het water stonden, gingen de wereld rond. Vooral Amerikanen zeggen af. Jaarlijks zakken 30 miljoen toeristen naar de Dogenstad af, waarvan een derde er op hotel verblijft.

De situatie in Venetië in november. Water, water en nog eens water.
AP De situatie in Venetië in november. Water, water en nog eens water.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.