Aan het station van Leicester heeft Thomas Cook z'n eigen standbeeld. Dat werd in 1991 onthuld om de 150ste verjaardag van zijn allereerste excursie te vieren. 28 jaar later blijft er geen enkele reden tot feesten meer over. Alleen een bijzonder rijke geschiedenis, gedocumenteerd in talloze oude affiches en brochures.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het station van Leicester heeft Thomas Cook z'n eigen standbeeld. Dat werd in 1991 onthuld om de 150ste verjaardag van zijn allereerste excursie te vieren. 28 jaar later blijft er geen enkele reden tot feesten meer over. Alleen een bijzonder rijke geschiedenis, gedocumenteerd in talloze oude affiches en brochures. © BSRagency BSR Agency

Thomas Cook, de man die 178 jaar geleden de krijtlijnen uitzette van het moderne toerisme

Geen spoor werd gelegd, geen boot gedoopt, geen vliegtuig een hangar uitgereden of ene Thomas Cook stond te popelen om er een reis mee te organiseren. De devote Brit en zijn nazaten stampten niet enkel 's werelds grootste reisorganisatie uit de grond, maar zetten ook de krijtlijnen van het moderne toerisme uit.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Frank Van Beselaere (67) bleef alleen achter in zijn B&B terwijl zijn vriendin terug in België ging werken: “Ik heb al vier maanden niemand meer aangeraakt. Dat doet raar, hoor”
  PREMIUM

  Frank Van Beselaere (67) bleef alleen achter in zijn B&B terwijl zijn vriendin terug in België ging werken: “Ik heb al vier maanden niemand meer aangeraakt. Dat doet raar, hoor”

  De weg naar Villanueva de la Concepción kan je gerust spectaculair noemen. Hij snijdt door verschillende valleien waarachter de grillige rotsformaties van het natuurpark El Torcal opdoemen. Ergens voorbij het gehuchtje Pastelero, in de plooien van dit geweldige berglandschap, ligt Nuestro Cielo, ‘Onze Hemel’, de B&B van Frank en Fabi.