Terreur bepaalt onze reisbestemmingen

De terreurdreiging maakt dat we anders gaan reizen. Zo valt de populariteit van bepaalde bestemmingen als Tunesië en Egypte helemaal terug, al dan niet door een negatief reisadvies. We kiezen vaker voor landen als Spanje en Italië of Bulgarije. En ook de verre bestemmingen scoren heel goed.

Tunesië en Egypte stonden jaren aan de top van de populairste reisbestemmingen, maar sinds kort is dat niet meer het geval. Door de terreurdreiging nemen toeristen het zekere voor het onzekere en laten bestemmingen die een negatief reisadvies krijgen, links liggen.

Bij reisagentschap Connections kent Egypte een daling van maar liefst 84 procent. Ook Turkije deelt in de klappen met een daling van 40 procent.

Omdat we niet meer kiezen voor traditionele bestemmingen, stijgen andere oorden als de Canarische Eilanden en Portugal beter. Ook Bulgarije gaat waarschijnlijk een succesvol jaar tegemoet. "Bulgarije is net als Tunesië 2,5 uur vliegen en je hebt er ook all-in viersterrenhotels voor democratische prijzen. We tippen het land als de grootste groeier", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair.

Ook verre bestemmingen als de Dominicaanse Republiek, Mexico en Cuba zijn populair. Zo zijn de boekingen naar Cuba verdubbeld. Verre bestemmingen trekken mensen aan.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels