Exclusief voor abonnees

Tenerife anders bekeken: deze plekken zijn nog vrij van het massatoerisme

Chiringuito Costa Silencio op Tenerife.
Kim Temmerman/RV Chiringuito Costa Silencio op Tenerife.
Toen haar vader een appartement kocht in Tenerife, was Kim Temmerman niet meteen onder de indruk. “Die bestemming staat niet echt bekend als place to be bij mijn generatie.” Maar inmiddels is de Vlaamse wel helemaal weg van ‘het eiland van de eeuwige lente’. “De zon schijnt er het hele jaar door, de mensen zijn hartelijk en je ontdekt er verrassend veel hippe plekken.” Dit zijn haar tips.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • magda de munck

  De plekken die vrij zijn van massatoerisme, tot nu dus.

 • danny janssens

  Als je echt voor bijna geen massatoerisme wil gaan is La Palma het beste Canarische eiland. Heb ze ondertussen wel allemaal gedaan. En geloof me , Tenerife is voor mij het minst aantrekkelijke. Maar dit is persoonlijke smaak. Ik ben dan ook geen all inclusive , zonnekloppende vakantieganger. Eerder het avontuurlijker type.

 • Dominique Hermys

  In de jaren 90 waren ze bezig met het aan leggen van het zuiden. Er stond maar 1 hotel en er was maar 1 autostrade. Heb nog een hele oude kaart van Tenerife. Met de bezienswaardigheden van toen. Wij zaten in Puerto de la Cruz. En geloof me vrij dat er in het Noorden ook heel goed weer is. Niet zoals de reisbureaus vertellen. Het Noorden is vele mooier. Daar woont de authentieke bevolking en zij gaan werken in het Zuiden. Ik hou van dit land.

 • Dominique Hermys

  Wist niet dat het er zo aan toe gaat met de honden. Wel erg voor die beestjes. Heb Tenerife leren kennen in de jaren 90. Een vriend zijn ouders woonden er en ze hebben mij het hele eiland leren kennen. Zou er zo gaan wonen.

 • Katia Blancmont

  Er is op Tenerife veel moois te zien, maar geen enkele plek is vrij van toerisme. Wie dat verklaart liegt.