Vakantiegangers worden opgehaald in een bus van Sunweb.
Volledig scherm
Vakantiegangers worden opgehaald in een bus van Sunweb. © Sunweb

Tegenslag voor reiziger tijdens proefvakantie op Rhodos: in quarantaine nadat partner in Nederland positief test

Een van de vakantiegangers die deelneemt aan de proefvakantie op Rhodos, georganiseerd door Sunweb, is gisteren een tijdlang in quarantaine geplaatst. De reiziger werd gebeld door de partner in Nederland, die een positieve test had ontvangen.

4 reacties

 • Annette Van Meervelde

  3 weken geleden
  189 zijn er mogen gaan en er waren meer dan 89.000 aanvragers
 • Marc Stromberg

  3 weken geleden
  Rhodos-stad ligt daar letterlijk om de hoek en je mag gewoon je hotel niet uit. Op dat punt waait het ook de hele dag hard en in het hotel is gewoon niets te doen of te beleven. Prachtige vakantie!
 • Jan Hebbelinck

  3 weken geleden
  Met 189 Nederlanders vast in een hotel. Wie wil dat nu niet.
 • Ronny Cuypers

  3 weken geleden
  Acht dagen afgesloten van de buitenwereld. Dat moet toch echt een fantastische vakantie zijn.
 1. Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”
  22

  Van Gucht: “Coronasta­len van terugge­keer­de reizigers zullen grondig geanaly­seerd worden”

  Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
 2. Reissector wil af van verplichte quarantaine bij reis naar groene en oranje zones

  Reissector wil af van verplichte quarantai­ne bij reis naar groene en oranje zones

  De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) roept het Overlegcomité op om het reisverbod vanaf 19 april definitief af te voeren. De sectororganisatie vraagt om reizen naar groene en oranje zones binnen Europa opnieuw zonder quarantaineverplichting mogelijk te maken. Daarnaast roept de VVR ons land op om zich aan te sluiten bij de Europese reiscorridors. Vanaf de zomervakantie zouden alle Belgen mits een coronapaspoort en sneltesten opnieuw op reis moeten kunnen vertrekken.
 3. Proefvakantie naar Rhodos met 189 Nederlanders moet “schat aan informatie” opleveren, Sunweb wil soortgelijk initiatief in België

  Proefvakan­tie naar Rhodos met 189 Nederlan­ders moet “schat aan informatie” opleveren, Sunweb wil soortge­lijk initiatief in België

  Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten