Beeld ter illustratie. Nachttrein tussen Parijs en Nice.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Nachttrein tussen Parijs en Nice. © AFP

“Tegen de zomer” tweede nachttrein in België: naar Berlijn en Praag

België krijgt er tegen de zomer van volgend jaar een nachttrein bij. Dan zou de trein Brussel - Amsterdam - Berlijn - Praag voor het eerst moeten rijden, zo kondigt de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper maandag aan. De start-up ambieert elk jaar een extra nachtelijke verbinding te lanceren.

 1. Op wintersport met de trein: dit zijn de beste verbindingen en zoveel kost een ticket
  PREMIUM

  Op winter­sport met de trein: dit zijn de beste verbindin­gen en zoveel kost een ticket

  Gaan skiën met de trein is niet alleen ecologisch, het is ook een goed alternatief voor de files op de autosnelwegen. Onze reisexpert Johan Lambrechts belicht de belangrijkste treinen waarmee je dit seizoen naar de wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kunt afzakken. Dat zijn er nogal wat, hoewel het doodjammer blijft dat je voor een directe nachttrein via onze buurlanden moet.
 2. Sven Ornelis reist naar zeven plaatsen op twee weken tijdens wereldreis: "Maar meer ecologisch verantwoord dan de meeste tv-programma's"
  Play

  Sven Ornelis reist naar zeven plaatsen op twee weken tijdens wereldreis: "Maar meer ecologisch verant­woord dan de meeste tv-program­ma's"

  Radio-DJ Sven Ornelis is al voor de tweede week op mini-wereldreis. Niet voor z’n plezier, maar voor de Joe-actie ‘Handdoek leggen’. Hij bezoekt zeven zonnige locaties om zijn strandhanddoek uit te gooien. Aan de luisteraar én aan zijn professionele wederhelft Anke Buckinx om te raden op welke plek Sven is gestrand. "Gelukkig is Anke niet zo goed in raden", vertelt hij aan Senne en Desna in een nieuwe Showbits.