AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Tegen alle adviezen in trokken 3 miljoen Belgen toch naar het buitenland: "Het leek alsof iederéén in Frankrijk zat”

In juli en augustus zijn 3 miljoen Belgen in het buitenland op reis geweest. Dat is ruim een derde minder dan de 4,8 miljoen in de zomervakantie van vorig jaar, maar meer dan bij de start van de zomer werd verwacht. Toch jubelt de reissector niet, want Belgen boekten zelden via een reisbureau. Zo liep de sector dit jaar al 4,4 miljard euro aan omzet mis. Als die tendens zich voortzet, klopt de sector eind dit jaar af op een omzet van amper 0,9 miljard euro, terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. “Amper een tiende van onze meerdaagse busreizen naar het buitenland is deze zomer doorgegaan. En dan nog met een lage bezetting van hooguit 25%”, zucht Lydie Ghyselinck (67), zaakvoerster van een autocarbedrijf in Oudenaarde.

66 reacties

 • Danny Van den Branden

  2 jaar geleden
  3 miljoen, dat is 1 op 3,5 Belgen, lijkt mij wel heel veel??
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Frankrijk is veiliger omdat het zoveel groter is dan Belgïe. Tenzij je het feestvarken wilt uithangen in een grote Franse stad of op een druk strand natuurlijk. Hier op het Franse platteland zijn de toeristen een mogelijke bedreiging en niet andersom. Laten we dat duidelijk stellen!
 • Tony Pirrewiet

  2 jaar geleden
  Nu zijn deze superverspreiders hier het virus aan het verspreiden, mooi gedaan vakantiegangers, het zijn nu eenmaal eigen wil eerst en de rest kan creperen.
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Tegen alle adviezen in kiezen de partijen toch om niet te luisteren naar de burger .Waarom zouden ze nu wel moeten luisteren als België het enige land is die volledig code rood geeft in Spanje .
 • Linda Van Noppen

  2 jaar geleden
  Al diegene die hun gal spuien op zij die op vakantie het oog gehouden dat waar wij waren altijd in de groene zones was, want wij hebben zelfs een rondreis gemaakt. Ik moet zeggen dat wij bijna geen toeristen zijn tegengekomen. En de plaatsen waar het wat drukker was hebben we bewust vermeden. Ik begrijp niet waarom ik daar een boete zou voor moeten betalen. Ik heb mij nooit tussen honderden mensen begeven zoals velen die aan de Belgische kust hun vakantie hebben doorgebracht.