Te gek logeren in Frankrijk

Diverti Parc

Nachtje slapen in koe
In Bourgogne, in Toulon-sur-Arroux, kan je nu overnachten in een reuzenkoe. In totaal zijn er negen slaapplaatsen met het comfort van een hotelkamer. Dus toiletten, douche, kitchenette. En voor de zomer: op het panoramische terras heb je ook hangmatten. De houten ecolodge werd ontworpen door een meubelmaker en bevindt zich midden een natuurlijk park. Kids kunnen binnen via een kleine deurtunnel en aan het terras heb je een lange glijbaan die de staart van de koe verbeeldt. Toulon-sur-Arroux ligt niet ver van Beaune. Richtprijs: 189 euro voor twee met ontbijt. Voor elke extra gast (maximaal 9) komt daar nog 15 euro bij.

Meer info: Diverti Parc

Drijvend dorp
Op zowat een uurtje rijden van Poitiers ligt in Pressac het eerste drijvend dorp van Frankrijk. De comfortabele huisjes liggen op eilandjes van ongeveer 40 m² en zijn geschikt voor twee tot vijf gasten. Eén eilandje is geschikt voor mindervaliden. De eilandjes kunnen zo nodig aan elkaar gekoppeld worden. Je kunt erheen met een bootje of via een passerelle. Het vlottende dorp ligt midden in een natuurgebied met veel wandelpaden, een natuurlijk zwembad, mogelijkheden om te hengelen. Richtprijs voor een overnachting met ontbijt: 65 euro.

Meer info: Poitou Charentes Vacances

Poitou Charentes Vacances

Woudkamp in de Périgord
Al bijna tien jaar heeft Huttopia zich gespecialiseerd in vakanties in volle natuur. Nieuw zijn verblijven te midden van een beschermd bos in de Périgord, op zo'n 10 kilometer van Périgueux. Er zijn heel wat mogelijkheden tot wandelen en bij de faciliteiten hoort een verwarmd zwembad. Je kunt zowel huisjes als tenten huren die alle verspreid liggen in het bos van Lanmary. Richtprijs voor een chalet voor zes: 130 euro per nacht.

Meer info: Huttopia

Huttopia