Mensen nemen foto's van de Taj Mahal in Agra.
Volledig scherm
Mensen nemen foto's van de Taj Mahal in Agra. © AFP

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

De Taj Mahal gaat maandag lokale tijd weer open voor bezoekers, ondanks het feit dat India de VS lijkt in te halen als land waar wereldwijd de meeste coronabesmettingen zijn. India, dat 1,3 miljard inwoners telt, heeft meer dan 5,4 miljoen gevallen van Covid-19 geregistreerd. Dagelijks komen er in het land ongeveer 100.000 nieuwe besmettingen en meer dan duizend coronadoden bij.

 1. Geert Hoste over bijzondere reis naar India: “Bij de Taj Mahal kon ik enkel aan Manneken Pis denken”
  PREMIUM
  Showbizz

  Geert Hoste over bijzondere reis naar India: “Bij de Taj Mahal kon ik enkel aan Manneken Pis denken”

  Deze zomer is er een stuk minder gereisd. Jammer. Maar (ver) weg van huis is het lang niet alleen maar genieten. Dat blijkt wel uit de anekdotes die Geert Hoste (60) in de reeks ‘Hoste On Holiday’ vertelt over zijn buitenlandse trips van de afgelopen jaren. Vandaag heeft hij het over z'n bijzondere trip naar India. “Bij de Taj Mahal mocht ik zelf de fonteinen aanzetten. Maar dat zorgde niet voor een spektakelstuk.”
 2. Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”
  PREMIUM

  Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”

  Kasten maken, muurtjes metsen, elektriciteit inslijpen, … Veerle Goffin woont al haar halve leven in het buitenland en bouwde in Andalusië letterlijk een nieuw leven op. Een vrouwelijke bouwvakster die huizen verbouwt en weer van de hand doet, hadden ze er nog niet vaak gezien. Maar de lockdown heeft alles veranderd. “Die verstilde tijd heeft mijn ideeën over het leven veranderd.”