Mensen nemen foto's van de Taj Mahal in Agra.
Volledig scherm
Mensen nemen foto's van de Taj Mahal in Agra. © AFP

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

De Taj Mahal gaat maandag lokale tijd weer open voor bezoekers, ondanks het feit dat India de VS lijkt in te halen als land waar wereldwijd de meeste coronabesmettingen zijn. India, dat 1,3 miljard inwoners telt, heeft meer dan 5,4 miljoen gevallen van Covid-19 geregistreerd. Dagelijks komen er in het land ongeveer 100.000 nieuwe besmettingen en meer dan duizend coronadoden bij.

 1. Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”
  PREMIUM

  Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”

  Tiffany ziet er vrolijker uit dan ze zich voelt. Ze heeft juist haar haar laten verven, platinablond. Het contrasteert mooi met haar knalrode kleed. Maar als ik vraag hoe het met haar gaat, begint ze met de harde feiten: “Ik heb juist twee van mijn drie personeelsleden moeten ontslaan. Mijn overgebleven collega - zij komt uit Noord-Ierland en heet toevallig ook Tiffany - werkt nog maar halftime. Voor de rest run ik mijn restaurant nu alleen en werk ik 14 à 15 uur per dag. Ik moet hier aanwezig zijn voor onze stamgasten, maar ik ben 80% van mijn seizoenscliënteel verloren. Kwamen hier op een gewone maandag - marktdag in Torrox - soms tot 300 mensen, dan zijn dat er nu nog 80. Van de overheid kreeg ik ter compensatie welgeteld twee maanden 800 euro. Daarna niks meer.”
 2. Geert Hoste over bijzondere reis naar India: “Bij de Taj Mahal kon ik enkel aan Manneken Pis denken”
  PREMIUM
  Showbizz

  Geert Hoste over bijzondere reis naar India: “Bij de Taj Mahal kon ik enkel aan Manneken Pis denken”

  Deze zomer is er een stuk minder gereisd. Jammer. Maar (ver) weg van huis is het lang niet alleen maar genieten. Dat blijkt wel uit de anekdotes die Geert Hoste (60) in de reeks ‘Hoste On Holiday’ vertelt over zijn buitenlandse trips van de afgelopen jaren. Vandaag heeft hij het over z'n bijzondere trip naar India. “Bij de Taj Mahal mocht ik zelf de fonteinen aanzetten. Maar dat zorgde niet voor een spektakelstuk.”