DPA
Volledig scherm
© DPA

Stranden Palma de Mallorca sterk vervuild: vakantie vieren tussen uitwerpselen en maandverbanden

Het vakantieseizoen staat voor de deur en families uit heel Europa verheugen zich op idyllische droomstranden op het eiland Mallorca. Maar het is niet raadzaam om zomaar overal in het water te gaan, zo leert een sporenonderzoek van het Duitse persbureau DPA tussen uitwerpselen en maandverbanden.

84 reacties

 • Guy Bekaert

  4 jaar geleden
  GROTE boosdoener is de mens. . Geldstraffen op sluikstorten hoe klein of groot helpt niet , de pakkans moet vergroten en bij het minste misbruik worden beboet met tenminste 1 maand gemeenschapsdienst en per direct het opruimen van de hele omgeving , bij herhaling 6 maand en vervolgens 12 maand , ik zie bij deze geen recedivisten meer .!!!
 • Ronald Van Roy

  4 jaar geleden
  DE mens. Het vuilste wezen op aarde.
 • Alex Wellens

  5 jaar geleden
  Vakantie vieren is voor de hollanders, vlamingen gaan op verlof
 • Frans Faes

  5 jaar geleden
  En wie heeft die vuiligheid daar achtergelaten? Toch diezelfde toeristen.
 • Joan Lute

  5 jaar geleden
  Sowieso zijn vele mensen bevuilers die geen enkel respect hebben voor hun omgeving en de medemensen. Als het hier aan onze Belgische kust vakantie is dan neemt de overlast ook toe, zo wordt er veel meer gesluikstort en neemt het probleem met hondenpoep enorm toe, daarbij liggen er tijdens vakanties ook veel meer glasscherven op stoep en dijk terwijl er ruim voldoende glasbakken zijn.
 1. Hannelore (58) opende een klein hotel in Marokko: “De bureaucratie hier is waanzin. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd”
  PREMIUM

  Hannelore (58) opende een klein hotel in Marokko: “De bureaucra­tie hier is waanzin. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Al vijftien jaar lang overwinterden Hannelore Caspers (58) en haar man Kris in Marrakesh, waar ze vaak in contact kwamen met de Berberbevolking. Vier jaar geleden restaureerden ze samen met de locals een kashba in het dorpje Shib el Foukani om er een kleinschalig hotel van te maken. “Toen in februari dit jaar de grenzen weer opengingen in Marokko, ben ik op het eerste vliegtuig gestapt.”
 2. Luchthaven van Charleroi heropgestart, CEO pleit voor minimumdienstverlening

  Luchthaven van Charleroi heropge­start, CEO pleit voor minimum­dienst­ver­le­ning

  De luchthaven van Charleroi is vandaag na een staking van het veiligheidspersoneel weer normaal open. Volgens de CEO van de luchthaven van Charleroi, Philippe Verdonck, moet er een minimumdienstverlening komen bij stakingen op luchthavens. Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft intussen beslist om alle reizigers te vergoeden die de afgelopen dagen niet konden vertrekken vanop Charleroi. Passagiers kunnen een omboeking vragen of hun geld terugkrijgen.
 3. Vliegtuig moet ongepland tussenlanding maken zodat passagiers naar het toilet kunnen

  Vliegtuig moet ongepland tussenlan­ding maken zodat passagiers naar het toilet kunnen

  Een vliegtuig dat op weg was van Gran Canaria naar Manchester heeft onverwacht een tussenlanding moeten maken door een probleem met de toiletten aan boord. De wc’s konden niet gebruikt worden, maar voor meerdere passagiers werd de nood op een bepaald moment echt té hoog. Uiteindelijk moest het vliegtuig een onvoorziene sanitaire stop maken in de Spaanse stad Bilbao, zodat iedereen daar even naar het toilet kon.