Steeds meer ski's gestolen op wintersportvakantie: dit kan je ertegen doen

AFP
In de Alpen worden steeds vaker ski's en snowboards gestolen terwijl de wintersporters maar enkele tientallen meters verder aan het lunchen zijn of aan de après-ski zitten. Vooral duurder materiaal is in trek bij dievenbendes uit Oost-Europa. 

De Nederlandse Ski Vereniging (NSV) trekt vandaag in De Telegraaf aan de alarmbel. Reisverzekeraars ontvangen steeds meer claims van wintersporters die met diefstal geconfronteerd worden.

"Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn", zegt NSV-directeur Bert Romani. "Heel vervelend. De lokale politie kan op de pistes bovendien weinig uitrichten." 

Skimateriaal stelen is vaak dan ook een koud kunstje, aangezien veel skiërs of snowboarders hun materiaal bij het lunchen of bij de après-ski zonder bewaking buiten laten staan. Romani is dan ook niet verbaasd over het stijgende aantal klachten en aangiften. 

Wat kun je ertegen doen?

"Het enige wat je kunt doen, is je materiaal zoveel mogelijk in het zicht houden", zegt Romani. "Ook zijn er skislots te koop. Of huur als het kan een kluis. Een tip is bovendien om ski's niet als paar weg te zetten, maar als onpaar met een reisgenoot. Dan zijn ze niet aantrekkelijk."

Een woordvoerder van reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen bevestigt de trend dat de diefstal van skimateriaal toeneemt. "Vorig seizoen was het aantal claims met 20 procent toegenomen vergeleken met het jaar ervoor. En dit seizoen zien we een verdere stijging."

AFP11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • De Weerdt Marcel

  het is net als alarm op de wagen en woning zorg dat jullie de dieven oppakken en straf ze dan en niet met de vinger wijzen doe dat nooit meer

 • Harm Tim

  Dievenbendes uit Oost-Europa, politie doet NIETS! Dat is in heel Europa zo, geen wonder dat die Dievenbendes zich gek lachen, onbegrijpelijk.....

 • frank versammen

  huurt er dan heb je er geen last van

 • Pieter Masson

  Lekker ingesloten in val thorens Tot 2 m sneeuw verwacht in 48 u

 • mark devos

  nee de" overheid zogezegd" moet ervoor zorgen dat dat niet kan gebeuren ze moeten de verantwoordelijkheid niet op de belastingbetalende burger schuiven ... laffe mensen