Toeristen in Malta (ter illustratie)
Volledig scherm
Toeristen in Malta (ter illustratie) © REUTERS

Steeds meer oranje regio’s op de kaart met reisbestemmingen, Malta kleurt groen

Malta kleurt vandaag groen op de kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken elke week updatet. IJsland, West-Finland en de Finse regio Aland kleurden eerder al groen. De Spaanse regio Murcia wordt vanaf woensdag een rode reisbestemming.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Vliegen kan nu nog spotgoedkoop, maar dat blijft niet duren: “Veel kleine maatschappijen gaan verdwijnen”
  PREMIUM

  Vliegen kan nu nog spotgoed­koop, maar dat blijft niet duren: “Veel kleine maatschap­pij­en gaan verdwijnen”

  Een treinkaartje van Aalst naar Gent kost je 5,20 euro en dat is meer dan een vliegticket naar Zagreb (Kroatië), waar je bij Ryanair vandaag nauwelijks 4,99 euro voor betaalt. Gingen vliegtickets door de coronacrisis dan niet duurder worden? “Niet de eerstkomende maanden: de meeste vliegmaatschappijen hebben cash nodig en als ze nu tickets verkopen, is alvast dat geld binnen”, zegt luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen). Maar hij waarschuwt ook voor wat daarna op ons afkomt.