Stakingsweekend op luchthaven Barcelona: al meer dan 100 vluchten geschrapt

De luchthaven van Barcelona El Prat.
AP De luchthaven van Barcelona El Prat.
De luchthaven van Barcelona El Prat maakt zich op voor een stakingsweekend. De vakbond UGT heeft het grondpersoneel van de Spaanse maatschappij Iberia opgeroepen het werk neer te leggen, morgen en zondag, uit protest tegen een personeelstekort. Er zijn al meer dan honderd vluchten geschrapt, waaronder enkele tussen Brussel en Barcelona.

Vueling heeft al 112 vluchten van of naar El Prat geschrapt door de staking bij Iberia. Beide bedrijven behoren tot dezelfde Britse luchtvaartgroep IAG. De staking kan nog veel meer hinder teweegbrengen, want de 2.700 medewerkers werken voor 27 maatschappijen in Barcelona. Volgens het ministerie van Transport zouden wel 1.000 vluchten getroffen kunnen worden. 

De luchthavenuitbater adviseert reizigers om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joske Verbrugge

    En nu maar hopen dat al de reactiemannekes en vrouwtjes die altijd kritiek hebben op het luchthaven personeel van Brussel een vlucht geboekt hebben naar Barcelona.lol.