Staking vliegverkeer Italië: ook hinder bij ons

BELGA
Door een staking van de luchtverkeersleiders in Italië zullen er morgen grote problemen zijn met het vliegverkeer van en naar Italië. Ook vluchten vanuit België worden gehinderd, 16 van de 22 inkomende en uitgaande vluchten vanuit Zaventem worden geschrapt.

De staking duurt van 10 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds en zal vooral de luchthavens van Napels, Milaan, Rome, Venetië, Brindisi, Firenze en Catania (Sicilië) treffen.

Zaventem

Vanuit Zaventem worden acht van de elf vertrekkende vluchten geschrapt. Ook acht van de elf vluchten vanuit een Italiaanse luchthaven naar Zaventem worden geschrapt, zegt Kim Daenen van Brussels Airlines.

Niet alleen Brussels Airlines wordt getroffen. Ook bij andere maatschappijen zoals British Airways of EasyJet ondervinden ze hinder.

Ook andere luchthavens

Naast de luchthaven van Zaventem zijn ook andere Europese luchthavens getroffen. Het is onduidelijk hoeveel vluchten zij moeten schrappen of wijzigen.

Passagiers checken op voorhand best bij hun luchtvaartmaatschappij of hun vlucht al dan niet doorgaat en ze niet nodeloos naar de luchthaven afzakken.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry Vansweevelt

    Ook in Bari is er hinder. Check ryanair travel updates.

  • Don Tessers

    Problemen bij AirFranse-KLM maatschappij, Duitse luchtvaartmaatschappij, de Italiaanse......straks ligt het hele Europese luchtruim plat door financiële problemen en stakingen. De reiziger is dan weer de dupe.