Spektakelontwerp voor Noors fjordenhotel

Spectaculair uitzicht over de fjorden.
Hayri Atak Architectural Design Studio Spectaculair uitzicht over de fjorden.
In de categorie hotels met spectaculair uitzicht valt dit moeilijk te verbeteren. Het Turkse architectenbureau Hayri Atak uit Istanboel heeft een verbijsterend ontwerp gepresenteerd voor een hotel ín de Preikestolenklif. 

Deze wereldberoemde Noorse toeristenattractie steekt ruim zeshonderd meter uit boven de Lysefjord met fenomenaal uitzicht over omringende fjorden en bergen.

Droomhotel boven Lysefjord
Hayri Atak Architectural Design Studio Droomhotel boven Lysefjord
Zwemmen tussen hemel en aarde.
Hayri Atak Architectural Design Studio Zwemmen tussen hemel en aarde.

Het zogenoemde ‘Cliff Concept Boutique Hotel’ zou in de rotsen uitgehakt moeten worden. De balkons van de toekomstige hotelkamers steken uit de klif. Helemaal spectaculair is een transparant zwembad dat boven de afgrond lijkt te zweven.

Of het gedurfde ontwerp ooit werkelijkheid zal worden is nog maar zeer de vraag maar het ontwerp doet menigeen dromen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Severeyns

  Waarom zou een natuurmonument als preikestolen op dergelijke manier verkracht moeten worden? Dit is gewoon een stunt van een bureau'tje dat naam wil maken. Het zou nooit toegelaten worden door de Noorse instanties.

 • christianne bruyland

  Gedaan met gratis uitzicht voor jan en alleman, alleen maar geldgewin! Ik prijs me gelukkig dat we hier al waren tijdens onze eerste reis naar Noorwegen, een der mooiste landen ter wereld wat mij betreft. De noord kaap vind ik heel wat minder, de Lofoten daarentegen, gewoon prachtig met de ondergaande zon en van op een overzet....

 • Ferdinand Engelbeen

  Het ontwerp doet menigeen huiveren voor de zoveelste aanslag op de prachtige natuur zou een betere commentaar zijn. Ben daar met de familie tweemaal geweest: een leuke, niet te zware wandeling, weg van de bewoonde wereld en dan een prachtig uitzicht op 100% natuur zonder enige menselijke ingreep. Houden zo!

 • Rober Heezemans

  Beide onderstaande commentariatrn... kennen jullie deze locatie? Ik denk het niet, ver buiten ecologische invloeden. Als je het niet kent stop dan eens met azijnpissen. Dit is een verrijking voor de omgeving waar ik al meermaals ben geweest!

 • Christiane Baghus

  Ingenieus, dat wel, maar het is alweer een overbodige ingreep in een prachtige ongerepte natuur :(