Spectaculaire landing van 's werelds grootste passagiersvliegtuig in de storm

De weersomstandigheden waren dit weekend verre van optimaal op de luchthaven van Düsseldorf. Dat mocht onder meer een Airbus A380 van luchtvaartmaatschappij Emirates aan den lijve ondervinden. Het werd een spectaculaire landing, die gelukkig goed afliep.

De A380 is het grootste luchtwaardige passagiersvliegtuig ter wereld. Voor YouTube-gebruiker Cargospotter was het de eerste keer dat hij een landing in stormweer kon filmen van zo'n groot vliegtuig. Het staartvlak, dat moet zorgen voor de verticale stabiliteit van het vliegtuig, kreeg het hard te verduren. Dat ding is in het geval van de A380 24 meter hoog, twee keer langer dan een lijnbus, zeg maar. Het gigantische toestel schoof van links naar rechts...

Ook niet onbelangrijk: een volgeladen Airbus A380 (maximum toegelaten landingsgewicht van 434 ton) heeft minstens 1,5 km nodig om veilig te landen op zeeniveau. Vertaald naar de landingsbaan in Düsseldorf, dat  45 meter boven de zeespiegel ligt, zal bijna de volledige 2,7 km gebruikt zijn bij de straffe landing, aangezien het een late 'touchdown' werd door de hevige stormwinden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels