De Balearen, waaronder ook Mallorca, kleuren momenteel oranje. Er is geen quarantaineplicht voor reizigers die terugkeren.
Volledig scherm
De Balearen, waaronder ook Mallorca, kleuren momenteel oranje. Er is geen quarantaineplicht voor reizigers die terugkeren. © AFP

Spanje wil toeristen vanaf juni verwelkomen met behulp van ‘Covidcertificaten’

Spanje wil het toeristische seizoen officieel van start laten gaan in juni. Dat willen de autoriteiten doen met behulp van ‘Covidcertificaten’ of digitale gezondheidscertificaten, zo zei Fernando Valdés, de staatssecretaris voor toerisme. 

 1. Ryanair publiceert lijst van vijftien landen waar mondmaskerplicht op vliegtuig nog van kracht is

  Ryanair publiceert lijst van vijftien landen waar mondmasker­plicht op vliegtuig nog van kracht is

  Na de versoepeling van de Europese regels valt de mondmaskerplicht nog lang niet op alle vluchten in Europa weg. De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een lijst gepubliceerd van vijftien landen binnen de Europese Unie waar nationale wetgeving het dragen van een mondmasker aan boord van een vliegtuig nog steeds verplicht. België staat niet op de lijst. Bij ons zijn mondmaskers niet langer verplicht aan boord van een vliegtuig, maar worden ze wel nog sterk aangeraden.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.