mallorca
Volledig scherm
mallorca © getty

Spanje mikt op 45 miljoen toeristen dit jaar, helft minder dan in 2019

Spanje hoopt dit jaar zowat 45 miljoen buitenlandse toeristen aan te trekken, of ongeveer de helft van het aantal toeristen dat in 2019 - voor de coronacrisis dus - naar het Zuid-Europese land trok. Dat heeft de Spaanse minister van Toerisme vandaag bekendgemaakt.

 1. REPORTAGE. Op Mallorca doen toeristen al waar u en ik van dromen: vakantie vieren. "Maar die Instagram-foto posten we toch maar niet”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Op Mallorca doen toeristen al waar u en ik van dromen: vakantie vieren. "Maar die Instagram-fo­to posten we toch maar niet”

  Dos cervezas, por favor: hoe lang is het geleden dat u dát kon bestellen? Op Mallorca zijn er voor het eerst in lange tijd weer toeristen — al vragen die eerder ‘zwei Bier’. Deze paasvakantie doen zowat 40.000 Duitsers op het Spaanse eiland waar velen van dromen: zonnetje op het hoofd, tenen in het zand, pintje in de hand. Wij reisden de Duitsers achterna, en gingen na hoe het toerisme er probeert recht te krabbelen. "Hier kunnen we eindelijk weer een beetje genieten", vertellen de toeristen. Met een béétje eerlijke schaamte: "Die Instagram-foto posten we deze keer toch maar niet.”
 1. Vakantie boeken naar het zuiden? Alle garanties en risico’s op een rij
  PREMIUM

  Vakantie boeken naar het zuiden? Alle garanties en risico’s op een rij

  Het kriebelt om deze zomer de vleugels uit te slaan, vooral zonnige bestemmingen in Europa zijn in trek. Het voorbije jaar is de coronacrisis zo onvoorspelbaar gebleken dat een reis boeken gebeurt met een bang hartje. Kan je nu veilig een pakketreis boeken? Wanneer worden de coronavouchers terugbetaald? Welke garanties heb je als een een vakantievilla boekt in Spanje? Prangende vragen, maar wij hebben de antwoorden.
 2. Meer testcapaciteit voor wie op reis wil, maar niet altijd vlak bij de deur
  6

  Meer testcapaci­teit voor wie op reis wil, maar niet altijd vlak bij de deur

  Zoetjesaan weten we of we al dan niet tijdig gevaccineerd zullen zijn om onze geplande reis te maken. Maar als dat niét zo is, raken we dan wel op tijd aan een negatief PCR-testresultaat, die andere optie om - naast een recente coronabesmetting - zorgeloos te kunnen reizen in Europa? Geen paniek: de testcapaciteit wordt uitgebreid en vanaf eind deze maand kan je je afspraak online maken. Alleen zal je misschien niet in het dichtstbijzijnde testcentrum terechtkunnen.