Exclusief voor abonnees

Snowboarder Seppe Smits geeft tips om milieuvriendelijk te reizen: “Waarom niet met de trein gaan skiën?”

Smits wil met The Green Tour fans aansporen om ecologischer te reizen

Seppe Smits en zijn vriendin Kaat doorkruisten Noorwegen met de fiets
Instagram Seppe Smits en zijn vriendin Kaat doorkruisten Noorwegen met de fiets
Seppe Smits, eco-snowboarder. Zelf carpoolt hij naar de bergen en koopt hij verpakkingsvrij, en nu wil de beste wintersporter van ons land ook anderen aansporen om milieuvriendelijk op vakantie te gaan. Niet met de bekeurende vinger, wel met coole snowboardfilmpjes. Anuna nieuwe stijl. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin De Meyer

  Goe bezig Seppe en vriendin. Doe zo verder en dan doe ik mijn eigen ding wel.

 • Kirsten Hershe

  Wij gaan al sinds 1976 jaarlijks met de auto naar Oostenrijk en daarin zal nooit verandering komen. Heb eens online een treinticket willen boeken, een mens is bijna 24 uur onderweg en het kost 440 euro heen en terug ondanks twee senioren die meegaan. Met de diesel auto is het een pak voordeliger en op amper 8 uur rijden sta je in Tirol zonder 3 keer te moeten overstappen. Dus blijven wij lekker verder dieselen richting wintersport. Nog 3 weken en we staan weer op de latten.

 • Charlotte Crabbé

  Wij gaan in april. Bellen op donderdag voor de trein te regelen. Krijgen te horen dat we maandag moeten terugbellen want reserveren kan pas vanaf dan. Bellen maandagnamiddag terug. Alles is volzet. Daar zit dus het probleem. Wij gaan dan maar met de auto.

 • Pieter De Ruyter

  Zodra je met 1,4 mensen in een auto zit vervuil je minder dan met een trein.Goed voor het milieu is het alvast niet.Moest iedereen een uitstoot hebben als milieubewuste Sep dan zouden we nogal wat meemaken .

 • edwin Lauwereins

  Je kan ook met pak en zak te voet op reis gaan en als je water op uw weg tegen komt, zorg dan dat je een opblaasbootje mee hebt, dan is er geen uitstoot meer