Smullen op oudste foodfestival België

Goed weer en vooral lekker eten en drinken hebben duizenden mensen naar het centrum van Leuven gelokt. Daar heeft al voor de 29ste keer hapje-tapje plaats, het oudste foodfestival van ons land. Zo'n 100 culinaire eet-en drankstandje staan in de straten, en dus was het schuifelen van kraampje naar kraampje.

Meeste belangstelling was er traditiegetrouw voor de culinaire markt in de Muntstraat en het Hogeschoolplein waar een 50-tal lokale restauranthouders proevertjes aanboden voor een maximumbedrag van 4 euro.
    
Op de Grote Markt was er 'showcooking' met onder meer de IJslandse kokkin Dagny Ros, chocolatier Dominique Persoone en traiteur Nicolas Nuyens. Hun bereidingen konden op een groot scherm door iedereen gevolgd worden. Nog op dit plein zorgde sterrenchef David Martin voor foodpairing met Leffe-bier en maakten een aantal koks van 'World Chefs Tour Agains Hunger' de Zuid-Afrikaanse boerenworst 'braai' klaar.
    
Even traditiegetrouw was er de Biermarkt op de Oude Markt, met vanaf 15 uur de 32e editie van de Barmannenrace, waar niet alleen snelheid maar ook behendigheid op de proef wordt gesteld. Egi Selja van Rock Café werd uitgeroepen tot snelste barvrouw. In de vooravond waren er op de Oude Markt nog optredens van Stan Van Samang en Frimout.