Skistations in Oostkantons en Luxemburg open

© Bart Leye
De langlaufpistes van Signal de Botrange, Baraque Michel, Mont Rigi en Elzenborn zijn zaterdag opengegaan. Ook de skipistes van Ovifat zijn open, zo meldt het toerismebureau van de Oostkantons. In de provincie Luxemburg is het skistation van Baraque Fraiture open.

Met vijf geopende skistations in de Oostkantons wordt het aanbod uitgebreid tegenover vrijdag. De omstandigheden blijven echter gemiddeld vanwege een compacte en natte sneeuw, luidt het in Signal de Botrange, waar 20 centimeter sneeuw ligt. 

Op de Hoge Venen kunnen de langlaufers opteren voor wandelingen van 5 tot 20 kilometer. In Elzenborn kan gekozen worden voor 2 tot 14 kilometer.
Alpineskiën blijft beperkt tot Ovifat, waar enkel de groene en blauwe pistes geopend zijn, of Baraque Fraiture, waar twee pistes afgedaald kunnen worden, de kleine (350 meter) en de gemiddelde (750 meter).

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.