Skigangers in de file op weg naar de pistes

File nabij de Franse Alpenstad Albertville (archieffoto).
AFP File nabij de Franse Alpenstad Albertville (archieffoto).
De skigangers die kerst  in de Alpenlanden vieren, komen vandaag sowieso in een file terecht. Wie naar Oostenrijk rijdt moet nu al rekening houden met twee uur extra reistijd.

Het wordt naar verwachting nog veel drukker als vanmiddag en in de vroege avond sneeuw- en regenbuien voorkomen in Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Toch is vandaag de beste reisdag volgens de meteosite weerplaza.nl, morgen valt nog meer sneeuw. In Frankrijk kan vandaag al zoveel sneeuw vallen dat de Nederlandse automobielorganisatie ANWB adviseert om de sneeuwkettingen bij de hand te hebben om door de bergen te kunnen rijden. In Frankrijk is de vertraging op de A6 inmiddels anderhalf uur.

Volgende week zaterdag wordt er drukte verwacht in zowel zuidelijke als noordelijke richting omdat de eerste groep wintersporters weer terugkomt. Ook zaterdag 4 januari, het einde van de kerstvakantie, staat bij de ANWB al geboekt als heel drukke dag. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lucien Mertens

    En hoeveel e-auto's zouden daar nu tussen rijden/staan vraag ik mij dan meteen af?!

  • Wim Baert

    Ze mogen er mij nog voor betalen. Je moet eens zien hoe gespannen de meeste aankomen en nadien weer thuiskomen. Elk zijn goesting natuurlijk. Hou het veilig.

  • Jos Plessers

    Gaan ze werken, staan ze in de file.Gaan ze op vakantie,staan ze in de file.Verslaafd aan de file?