Exclusief voor abonnees

Skiërs en snowboarders, wees gerust: er ligt overal veel én goede sneeuw

Hans Sterkendries
Hier is er van een witte Kerst geen sprake. Maar in de Alpen sneeuwt het sinds vorig weekend wél. Net op tijd dus voor de start van het wintersportseizoen. Skiërs en snowboarders mogen gerust zijn: overal ligt er voldoende sneeuw, en hij is van voldoende goede kwaliteit. De grote uittocht naar de skigebieden is gistermiddag dan ook in gunstige omstandigheden gestart.

De vele duizenden Belgen die deze kerstvakantie een wintersportvakantie hebben geboekt, kunnen met een gerust hart richting Alpen trekken: vorig weekend viel er in de Franse, Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse skigebieden een pak sneeuw, op sommige plaatsen zelfs tot anderhalve meter hoog. “Dat was ook nodig: zoals vorig jaar kwam de sneeuw net op tijd”, zegt Kristof Vosters, beheerder van Wintersport.be. “Naar ‘kerstnormen’ zijn de omstandigheden heel erg goed, zeker in vergelijking met de voorbije vijf, zes jaar. Alle skigebieden in de Alpen zijn dan ook open. Het meeste sneeuw ligt in Oostenrijk, waar het onder meer in het Arlbergmassief, met populaire skigebieden als Lech en Sankt Anton zelfs in de dalen wit ziet.”

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Holdensrath

    Verleden jaar geen of weinig sneeuw, opwarming vd aarde. Nu veel sneeuw natuurlijk opwarming vd aarde.