Simpele maar geniale hotelkamerhack gaat viraal: “Waarom heb ik hier nooit zelf aan gedacht?!”

.
Thinkstock/Twitter .
Zo nu en dan botsen we op een hack waarvan we denken: “Waarom hebben wij hier nooit zelf aan gedacht?” Wel, dit is er zo eentje. De Londense Katyagar Moonagon deelde een hack op haar hotelkamer en gaat er ondertussen mee viraal.

Het is een ergernis die veel hotelgasten hebben, maar die nu onnodig blijkt te zijn. In de meeste hotelkamers is er enkel elektriciteit als je je kaartsleutel in de gleuf naast de deur steekt. Wanneer je de kaart uit de gleuf neemt, wordt ook de elektriciteit in de kamer afgesloten. En als je maar één sleutel hebt, kan je bijvoorbeeld niet je smartphone opladen terwijl je even weg bent, want dan kan je niet meer terug binnen. Of dat dachten wij, want blijkbaar kan je eender welke kaart in de gleuf steken!

“Ik wou mijn externe batterij opladen terwijl ik gaan eten was, maar ik had mijn kaartsleutel nodig”, tweette Katyagar. Daarom probeerde ze eens een klantenkaart van de supermarkt in de gleuf te steken. En die werkte gewoon.

De tweet gaat intussen viraal. Mensen reageren stomverbaasd op de hack: “Ik heb al in vijfsterrenhotels gewerkt, maar dit wist ik niet”, tweet iemand. “Waarom heb ik hier nooit zelf aan gedacht”, klinkt het nog.
268 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alex Térieur

  doe ik al jaren

 • David Bogaert

  Gewoon een 2de kaart vragen aan de hotel receptie is te moeilijk? Geen een hotel die daar moelijk over doet

 • Marie Jeanne Dejean

  Doe ik al 30 jaar

 • Febe Chapin

  Werkt niet overal, sommigen hebben een specifieke magnetische kaart nodig.

 • Caty Hespel

  Niets nieuws, ook al getest, maar werkt enkel als er geen info op de kaart is opgeslagen zoals je kamernummer...